Ünlüler Ok Attı - Son Dakika
Magazin

Ünlüler Ok Attı

Ünlüler Ok Attı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen okçuluk turnuvası büyük ilgi gördü.

15.09.2012 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen okçuluk turnuvası büyük ilgi gördü. Turnuvaya, Issız Adam filmi ile tanınan oyuncu Cemal Hünal ile Fetih 1453 filminde İsa Paşa karakterini canlandıran Murat Sezal da katıldı.

İlki geçen yıl yapılan ve Türk geleneksel okçuluğunun tanıtımı açısından büyük bir organizasyon olan 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'nın ikincisi başladı. Okçuluk müsabakalarının başlaması ile Biga ikinci kez uluslararası faaliyete ev sahipliği yaptı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Biga Kaymakamlığı ve Türk Okçuluk Federasyonu ortaklığında düzenlenen, Çanakkale Valiliği, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Ankara Topluluklar Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirilen okçuluk müsabakalarının ana sponsorluğunu İÇDAŞ yaptı.

Okçuluk turnuvasına bu yıl da yine ünlü isimler katıldı. Issız Adam filmi ile ünlenen ve İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı olan ünlü oyuncu Cemal Hünal ile Fetih 1453 filminde İsa Paşa karakterini canlandıran Murat Sezal da turnuvaya katıldı. Açılış serenomisi Biga Kırkgeçit kaplıcalarında yapılan müsabakalara bu yıl

30 atlı okçu ile 100 yaya okçu iştirak etti. Moğolistan, Bulgaristan, İsviçre, Slovakya, Yunanistan'dan dan atlı ve yaya okçularının katıldığı turnuva, geçen yıl müsabakalar için hazırlanan Biga Dikmen Köyü Hafızın Düzlüğü'nde yapıldı.

Müsabakalarda Biga Kaymakamı Fatih Genel ile Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, yaya ve atlı okçulara tek tek başarılar diledi. Biga Kaymakamı Fatih Genel, at üstünde Memlük stili ok atışı yaptı. Kaymakam Fatih Genel, okçuluk müsabakalarının Biga'ya bir hareketlilik getirerek Biga'da uluslararası bir müsabaka yapılmasını sağladığını söyledi.

Okçuluk müsabakalarına bu yıl Moğalistan'dan bile geleneksel okçuların katıldığını hatırlatan Genel, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da, turnuvanın özellikle geleneksel okçuluğun yaşatılması ve sevdirilmesi adına büyük önem taşıdığını, Türkiye'de bu müsabakaların ateşini Biga'da yakmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

İki kategoride yapılan müsabakalarda yaya okçuları 30, 45, 60, 75 ve 90 metre uzaklaşan puto ile 90 metre sabit puto atışları yaparak müsabakalarını sonlandırırken, atlı okçular Memlük stili atışı ile tabak atışı yaparak müsabakalarını bitirdi. Müsabakaların 2. günü olan pazar günü dereceye giren yaya ve atlı okçular, Biga İlyas Bayram Stadyumu'nda yapılacak olan okçuluk şenliklerinde ödüllerini alacak. Biga İlyas Bayram Stadyumu'nda yapılacak olan şenliklere ünlü oyuncu Cünet Arkın da katılacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Ünlüler Ok Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement