Bu Cümleler Behzat Ç.'yi Bitirir mi? - Son Dakika
Medya

Bu Cümleler Behzat Ç.'yi Bitirir mi?

Suna komiserin intihar sahnesinde sarf ettiği sözler, birilerini fena halde rahatsız edecek.

07.06.2012 20:50  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbrahim Günay'ın haberi

Behzat Ç. tartışmalı konularda sözünü sakınmadan söylemeye devam ediyor. Seyircide ise bu cesaretin, dizinin başına iş açacağı endişesi var.

Malum; Behzat Ç. daha önce Türk aile yapısı ve yaşam kurallarına ters davranışlar sergilediği iddiasıyla 3 kez şikayet edilmişti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İki kez ceza verdik, dikkatle izliyoruz" dediği Behzat Ç. hakkında bakanlığına 3 şikayet başvurusu yapıldığını ve bunları, gereği için RTÜK'e gönderdiğini açıklamıştı.

MHP Tekirdağ milletvekili Bülent Belen'in dizi hakkındaki soru önergesine Şahin'in verdiği cevap, diziyi zora sokmuş olacak ki bağlanma sorunu yaşamasıyla tanınan Behzat, önceki bölümlerde savcı Esra'yla beklenmedik bir evlilik yapmıştı.

Behzat Ç. seyircisi, "diziye pranga vuruldu" endişesi yaşarken dizinin en son yayınlanan 67. bölümünde yine yer, yerinden oynadı.

Final sahnesinde Suna komiserin intihar sahnesi, yine birilerinin canını fena halde sıkacak cinstendi. Bu cümlede kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini ağır bir dille eleştiren senarist alkışı hak ediyordu. Ancak bir yandan da akıllara "Dizi, yayından kaldırılar mı?" sorusunu getirdi.

Komiser Suna'nın, "Bu ülkede son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde bin dörtyüz arttı, sadece beş dakika daha yaşamak istedim, bütün öldürülen kadınlar gibi" dedikten sonra intihar etmesi, bazı çevreleri rahatsız edeceğe benziyor.

RTÜK BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Geçen hafta CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan RTÜK Başkanı Davut Dursun, Behzat Ç. üzerinde bir tasarruflarının olmadığını söylemişti.

Ayşenur Arslan: Duyarlılığı televizyon programlarına yansıtmak ne kadar sahici bir izdüşümdür. Benim sizinle program yapacağımı öğrenen herkes Behzat Ç.'yi sor dedi. Behzat Ç.'yi neden evlendirdi RTÜK?

Davut Dursun: Biz çöpçatanlık kurumu değiliz. Bu yakıştırma ve yanlış bilgiler. Kendi aramızda zaman zaman espri konusu oluyor. Senarist de bir açıklama yaptı sanırım. Bunlar evlenmiş allah mutlu bahtiyar etsin. Biz alkışlarız. Belki de dizinin tartışılması için bir pr çalışması mı bilmiyorum.

Ayşenur Arslan: Yani bu izdivaçtan RTÜK sorumlu değil?

Davut Dursun: Biz aileyi savunan bir kurumuz. Bir dizide aile kurumu savunuluyorsa bu olumlu bir şey. Ama bizim dizilere aile kurun, evlenin diye ne bir tepkimiz var ne de çabamız var. 

Bu Cümleler Behzat Ç.\'yi Bitirir mi?
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Bu Cümleler Behzat Ç.'yi Bitirir mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement