Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami! - Son Dakika
Otomobil

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

Ferrari, One-Off serisinin en son üyesi olan SP-8'i tanıttı. Bu özel üretim roadster, F8 Spider mimarisi temel alınarak tasarlandı ve Ferrari'nin Özel Projeler programı kapsamında üretildi. SP-8'in dikkat çekici özelliklerinden biri tavansız olmasıdır ve aerodinamik özellikleri F8 Spider'dan miras alınarak geliştirildi. Özel tasarımı ve ödüllü motoruyla SP-8, Ferrari tutkunlarının ilgisini çekecek bir otomobil olarak öne çıkıyor.

13.11.2023 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferrari, One-Off serisinin en son üyesini tanıttı: Ferrari SP-8. Bu özel üretim roadster, F8 Spider mimarisi temel alınarak tasarlandı ve Ferrari'nin Özel Projeler programı kapsamında üretildi. Flavio Manzoni liderliğindeki Ferrari Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan SP-8, tasarım, şasi ve motorunu F8 Spider'dan miras alarak öne çıkıyor. SP-8'in adı ise dört kez üst üste prestijli Yılın Motoru (IEOTY) ödülünü kazanan 3.9 litre çift turbolu V8 motoruna ithafen verildi.

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

SP-8'in en dikkat çekici özelliklerinden biri tavansız olmasıdır. Bu özellik, otomobili safkan bir roadster yaparak sportif karakterini ve açık hava sürüş deneyimini vurguluyor. Aerodinamik, F8 Spider'ın özelliklerini taşıyarak, CFD simülasyonları, rüzgar tüneli testleri ve pist testleriyle kapsamlı bir şekilde geliştirildi.

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

Otomobilin dış tasarımında dikkat çeken özellikler arasında, özel maskeleri ve lensleri bulunan ön farlar, özel lensli arka farlar, özel renkte tasarlanmış jantlar (mat Grigio NART) ve geniş, 3D baskılı tek bir kalıptan üretilmiş alüminyum döküm ızgara yer alıyor. Jantlar, yalnızca bu otomobile özel olarak üretilmiş olup, klasik jantlara modern bir yaklaşım getiriyor.

En çok satılan SUV'lar listesi: Togg'dan büyük atılım!

Otomobilin iç kısmında, SF90 Stradale'nin çıkışından bu yana Ferrari serisinde yer alan önemli bir modifikasyon yapıldı. İkonik vites kanalı özel uygulama için modifiye edilirken, iç kaplama, Lacivert Alcantara detaylı koltuklar ve özel dimi kumaştan halılarla tamamlandı.

Mat Argento Micalizzato rengi, özel bir parlak Mavi Kumtaşı kaplaması olan karbon fiber bölümüyle mükemmel bir uyum içinde. Ferrari SP-8, 16 Kasım 2023'ten itibaren 2024 yılının mart ayına kadar Maranello'daki Ferrari Müzesi'nde sergilenecek.

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

ÖzellikAçıklamaMotor3.9 litre çift turbolu V8TasarımTavansız roadster tasarımıAerodinamikCFD simülasyonları, rüzgar tüneli testleri ve pist testleriyle geliştirilmişJantlarMat Grigio NART renkli, özel tasarımİç mekanLacivert Alcantara detaylı koltuklar, özel dimi kumaştan halılar, mat Argento Micalizzato iç kaplama rengiSergileme tarihi ve yeri16 Kasım 2023 – Mart 2024, Maranello Ferrari Müzesi

Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Otomobil Ferrari SP-8: Tavansız tasarım ve yeni aerodinami! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement