İstanbul Shopping Fest Talihlileri Ev ve Peugeot Otomobillerini Teslim Aldı - Son Dakika
Otomobil

İstanbul Shopping Fest Talihlileri Ev ve Peugeot Otomobillerini Teslim Aldı

İstanbul Shopping Fest Talihlileri Ev ve Peugeot Otomobillerini Teslim Aldı

Bu yıl 8-30 Haziran tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen ve perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest (İSF), her yıl olduğu gibi bu yıl da kazandırmaya devam etti.

23.09.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSF süresince 150'den fazla markanın %50'ye varan indirimleriyle alışveriş yaparken kazanan tüketiciler ayrıca banka ve kredi kartlarıyla yaptıkları 25 TL'lik her harcamaları için bir çekiliş hakkı kazandı. Çekiliş sonucunda bir ev ve 6 Peugeot marka otomobil kazanan talihliler anahtarlarını İSF İcra Kurulu Üyesi ve Kurucu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Peugeot Satış Direktörü Merih Tüzün ve BKM Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu'nun katıldığı bir törenle teslim aldı.

İstanbul'un marka değerine katkıda bulunmak ve bu önemli şehri dünyanın sayılı alışveriş destinasyonlarından biri haline getirmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen İstanbul Shopping Fest süresince kredi kartı ve banka kartları ile alışveriş yapan tüketicilerin katıldığı çekilişin sonuçları açıklandı. Çekiliş İSF sponsorlarından Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Peugeot'nun katkılarıyla gerçekleştirildi. 23 gün boyunca İstanbul'daki yerli ve yabancı tüketicilere indirimli alışveriş fırsatı sunan İSF süresince alışveriş yapan, 1 talihli İstanbul Torium Evleri'nden daire, 6 talihli ise Peugeot marka otomobil kazandı. 150'den fazla markanın %50'ye varan indirimleriyle tüketicilere farklı bir alışveriş deneyimi yaşatan İSF süresince alışveriş yapan tüketiciler, her 25 TL'lik harcamaları karşılığı daire ve 6 Peugeot marka otomobil ödülü için çekilişe katılma hakkı kazandı. Çekiliş sonucunda kazanan 7 talihli, ev ve Peugeot marka son model otomobillerin anahtarını 20 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Kanyon'da düzenlenen törenle teslim aldı.

Peugeot RCZ Evolution 1.6 THP 156 hp otomatik otomobil talihlisi Zahide Tolak (İstanbul); 5 adet Peugeot 308 ACTIVE 1.6 HDi talihlileri Şeyma Yüce (İstanbul), Haydar Aydemir (İstanbul), Güler Sucularlı (İstanbul), Metin Kür (İstanbul), Hayrettin Kul (İstanbul) otomobillerinin sembolik anahtarlarını Peugeot Satış Direktörü Merih Tüzün'den teslim aldı. İstanbul Shopping Fest kapsamında yaptığı alışveriş ile Torium Evleri'nden bir daire kazanan Naci Zorluer (İzmir) ise anahtarını ve tapusunu İSF İcra Kurulu Üyesi ve Kurucu Başkanı Yılmaz Yılmaz'dan teslim aldı.

İSF cirosu 8 milyar 250 milyon TL'ye ulaştı

Alışveriş, moda ve eğlenceyi harmanlayarak sunan İSF bu yıl 8-30 Haziran tarihleri arasında birçok fırsatı tüketiciyle buluşturdu. Hem Türkiye ekonomisine hem de İstanbul ekonomisine katkıda bulunan İSF, Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre bu yıl toplam alışveriş cirosunda yüzde 10 artış göstererek, yurtiçi alışveriş cirosunu 8 milyar 250 milyon TL olarak gerçekleştirdi. İSF süresince yabancı kartlarla yapılan alışveriş tutarının bir önceki yıla göre yüzde 11 arttığı gözlendi, 23 günde yabancı kartlarla yaklaşık 450 milyon TL'lik alışveriş gerçekleştirildi. İSF döneminde turist sayılarında da artış yaşandı. 2013 Haziran ayında; İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısındaki artış geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 olurken İstanbul'u festival sırasında 957 bin 894 kişi ziyaret etti. Başta Azerbaycan olmak üzere Türki Cumhuriyetlerin, Ortadoğu ve komşu ülkelerin büyük ilgi gösterdiği festival süresince Global Blue verilerine göre alışverişte yüzde 12 ile en büyük payı Azerbaycan aldı. Toplam alışverişteki payları itibariyle Azerbaycan'ı sırasıyla Suudi Arabistan, İran, Kuveyt ve Rusya takip etti. Bu yıl ülke bazında en önemli hareketliliğin yaşandığı, bir anlamda sürpriz yapan ülkeler ise yüzde 100 harcama artışı ile Çin ve yüzde 68 ile Brezilya oldu.

Turistler kişi başı 697 TL harcadı

Global Blue verilerine göre; tax-free uygulaması baz alındığında, kişi başı ortalama harcama oranı da geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Geçen yıl 585 TL olarak gerçekleşen Tax-free harcamaları bu yıl %19'luk artışla 697 TL olarak gerçekleşti.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil İstanbul Shopping Fest Talihlileri Ev ve Peugeot Otomobillerini Teslim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement