Volvo V40 Cross Country, görünümü ve 4 tekerlekten çekiş sistemi ile göz dolduruyor. Otomobilin D2 turbo dizel motoru ekonomik olduğu kadar performansa da yatkın.
Volvo'nun V40 modeli sportif bir stationwagon arayanların gözdesi haline geldi. Volvo V40 Cross Country ise sportif SW'dan daha fazlasını bekleyenler için üretildi.
Volvo V40 ve Volvo V40 Cross Country, dış görünüş olarak V40 'tan ayrılıyor. Ayrıca 4 çeker sistemi de kardeşinden ayrılan en büyük özelliği.
Volvo V40 Cross Country, D2, T3 ve T4 motor çenekleri bulunuyor. Biz Volvo V40 Cross Country D2'yi test ettik.
Volvo V40 Cross Country, Sınıfındaki diğer SW'lardan farklı görünüyor HB benzeri bir SW olan V40 Cross Country, SUV görünümü ile de rakiplerini kıskandırıyor.
Ön kısımdaki yeni Volvo imajını bu otomobilde de görmemiz mümkün. Tamponun altında siyah bırakılan yerler V40 ve V40 Cross Country'yi birbirinden ayıran özellikler arasında. Öz tampon SUV araçları anımsatan bir görünüme sahip. Modern ve çok işlevsel far yapısı Volvo modellerinin yeni yüz imajı olarak karşımıza çıkıyor.
Yan kısımda bu sportif SW'un hatları daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Marşpiley siyah renkli ama gri kaplama ile yine SUV etkisi yaratılmış. Yandan baktığımızda bir HB'in uzatılmış hali gibi duruyor. V40'ten bu kısımda oldukça farklı Arka kısımda V40 Cross Country'nin sportif yapısı direkt olarak göze çarpıyor. V40 Cross Country'nin V40'a göre tamponu komple farklı. Tamponun üzerinde Cross Country logosu dikkat çekiyor. Marşpiyel ve ön tamponda olduğu gibi siyah bölümler var ve difizor tarzı bir çıkıntı dikkat çekiyor.
Volvo V40 Cross Country'nin iç mekanında ise V40'la aynı özellikler var. Sadece Cross Country logosu aradaki farkı belirliyor. Hatta orta konsol diğer Volvo modelleri ile de ortak özellikler sunuyor. Gösterge paneli otomobilde en çok hoşuma giden kısmı oldu. Tamamen dijital olan gösterge paneli oldukça şık ve rahat okunan bir yapıya sahip. Otomobil dizel motorlu olmasına rağmen turbo basınç göstergesin takip etmek çok keyifli.
Direksiyon simidi üzerinden birçok fonksiyonu kullanmak oldukça kolay ve bu durum sürüş konforunu olumlu yönde etkiliyor. Orta konsoldaki telefon ünitesi ve diğer butonların kullanımı kolay sadece biraz alışkanlık gerektiriyor.
Volvo V40 Cross Country'de kullanılan 1560 cc'lik 4 silindirli turbo dizel motor oldukça modern bir yapıya sahip. Motor 3600 d/d'da 115 HP güce sahip. Motorun maksimum torku ise 1750 – 2500 d/d arasında 270 Nm.
Otomobilin 6 ileri otomatik şanzımanı oldukça başarılı. Manuel kullanıma imkan veren şanzıman sürüş konforunu da sportif kullanımı da olumlu yönde etkiliyor. 190 km/s maksimum hıza sahip olan otomobilin 0-100 km/s hızlanma değeri 12.1 saniye. V40 Cross Country'nin şehiriçi tüketim değeri 4.5 lt/100 km. Bu değer şehirdışında
3.9 ve ortalamada 4.1 lt/100 km.
Volvo V40 Cross Country, kullanım keyfi olarak çok şeyler vaad ediyor. Govenlik konusunda Volvo V40 Cross Country, sınıfındaki rakiplerinden daha fazlasını sunuyor. Otomobilin 4 tekerlekten çekiş sistemi sürüş güvenliğini artırıyor.
Sportif bir SW arıyorsanız V40 Cross Country'yi incelemenizde fayda var. Bu otomobili kullanırken daha üst sınıf bir araçta hissediyorsunuz kendinizi.
Ahmet Said Özen
BY: OTOMOBİLDEN
Son Dakika › Otomobil › Sportif Sw'nun Tanımı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?