2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

Kalkınma Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor MHP'li Oral: "Yurt içi tasarruflarda ve cari işlemler dengesinde 11 yıllık sürede olumlu bir gelişme sağlanamadı" CHP'li Ayaydın: "...

13.11.2013 20:04

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kalkınma Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, sürdürülebilir büyümeyi yakalayamayan Türkiye'nin, diğer alanlarda da ciddi bir mesafe alamadığını, bu haliyle kalkınma hedefine uzak kalmaya devam ettiğini öne sürdü.

Bir ülkenin büyüme ve kalkınma sürecinde belirleyici unsurun yatırımlar olduğunu ve yatırım için tasarrufa ihtiyaç olduğunu belirten Ayaydın, Orta Vadeli Programın temel hareket noktasının da "çürük" olduğunu, bu projeksiyonun ne gerçekçi, ne de samimi olduğunu savundu.

Ayaydın, "Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan ve 2006 yılından beri kamu mali yönetimimize ve ekonomimize giren Orta Vadeli Programların 2 tane ortak özelliği var: Geç yayınlanması ve hedeflerin tutmaması. Malalesef bugüne kadarki 9 Program bir türlü öngörülen zamanda açıklanmamış, açıklanan hedefler bir türlü gerçekleştirilememiştir. Bu gecikme, programın saygınlığını zedeliyor."

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İzmir İktisat Kongresine Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin çağrılmamasını eleştirdi, katılımcılığın önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin tüketime, ithalata ve konuta dayalı yapıdan vazgeçilmesi gerektiğini belirten Günal, "Siyasi, ideolojik tartışmalarla yapısal önlemlerimiz gecikiyor. Bu gidiş Türk usulü bir inşaat balonuna, Türk usulü Mortgage krizine yol açmasın" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Mardin Ovası ne zaman sulanacak? 50 yıllık GAP projesinin temeli buydu" diye konuştu.

Kaplan, GAP Projesi'nde AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında ne kadar alanının sulanır hale getirildiğini sordu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, kayıp çocuklarla ilgili TÜİK'in kurumlararası iletişimsizlikten kaynaklanan yanlış bir veri yayımladığını ifade ederek, söz konusu çocuklar olduğunda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, ekonominin iki ana sorunu olan yurt içi tasarruflarda ve cari işlemler dengesinde 11 yıllık sürede olumlu bir gelişme sağlanamadığını öyledi.

Oral, "Bırakın pozitif gelişmeyi iki alanda da 11 yıl öncesinin hayli gerisindeyiz. Bu iki temel göstergede son derece olumsuz bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu tablodan Türkiye'nin istediği büyümeyi çıkarması kolay olmayacaktır" diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Kalkınma Ajanslarının yapısıyla ilgili eleştirilerde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement