32 Yıllık Kan Davası Bitti - Son Dakika
Politika

32 Yıllık Kan Davası Bitti

32 Yıllık Kan Davası Bitti

Derik İlçesi'nde Ahmet Türk'ün Ailesi İle Temelli Ailesi Arasında 32 Yıl Önce Başlayan Husumet Barışla Sonuçlandırıldı.

29.09.2010 20:42  Güncelleme: 11:44

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, barışın sadece burada kalmayacağını, aynı zamanda bütün Türkiye'ye yayacaklarını söyledi.

Mardin'in Derik İlçesi'nde DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün ailesi ile Temelli ailesi arasında 32 yıl önce başlayan husumet barışla sonuçlandı. Derik İlçesi'ne bağlı Bozbayır Köyü'nde verilen barış yemeğine DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP PM üyeleri, BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan, Mardin ilçe belediye başkanları ve Mardin'in önde gelen şahsiyetleri ile çok sayıda kişi katıldı.

5 bin kişinin katıldığı barış yemeğine yaklaşık bin araçlık konvoy ile birlikte Türk ailesinin bulunduğu Bozbayır Köyü'ne giriş yapıldı. Burada ilk konuşmayı yapan BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan, iki aile arasında başlayan husumetin 32 yıl aradan sonra barışla sonuçlanmasını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi.

Ardından bu barışın sağlanmasında büyük emeği olan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, "Bizim aramızda barış olana kadar barış çabalarımız eksik kalır. Bu yüzden önce kendi aramızdaki barışı sağlamalıyız" dedi.

Demirtaş: Gün barış günüdür Daha sonra konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, iki değerli aile arasında kırgınlığın son bulması ve barışın gerçekleşmesinin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Bizim bütün talebimiz bütün beklentimiz ailelerimiz arasında, halkımız arasında barışın gerçekleşmesidir.

Elbette ki toplumsal barışa giden yollar ve o yollardaki taşlar böyle gerçekleşir. Bu nedenle bugün burada iki büyük ailenin arasındaki kırgınlığın giderilmesi bütün bölgeye ve bütün ailelerimize örnek olacaktır" dedi. Aralarında husumet olan bütün ailelere çağrı yapan Demirtaş, "Gün barış günüdür. Bundan sonra hiçbir aile arasında kırgınlık, soğukluk, husumet olmasın istiyoruz. Hele hele bölgede yaygın olarak devam eden kan davası gibi meseleler bitsin istiyoruz" dedi.

'Bu barış burada kalmayacak' Temelli ailesi ileri gelenlerinden Şerif Temelli, Türk ailesi ile arlarındaki husumetin barış ile sonuçlanmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, aileler arasındaki barışın bütün Türkiye'ye yayılması gerektiğini belirterek, Türk ve Kürtler arasında barışın olmasını istediklerini söyledi. Kendi aralarında barışı sağlayamadıkları durumda Türkiye'de de barışı sağlamalarının zor olacağını belirten Türk, "Bugün dostlarımız sayesinde, barışseverler sayesinde yan yanayız. İnanıyoruz ki bu barış burada da kalmayacak.

Bu barış bütün Türkiye'yi kucaklayacak. Bunun umudu ile mücadele ediyoruz. Bir kusurumuz olmuşsa, bir eksiğimiz olmuşsa kendilerine affetmelerini istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki zaman zaman yanlışlıklar oldu. Yanlışları ortadan kaldırmak yüceliktir. Bütün Derik halkı olarak yüce bir davaya büyük katkılar sunduk" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk ve Temelli ailelerinin fertleri el sıkışarak, barıştı. Ardından aile üyeleri verilen barış yemeğinde yana yana geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika 32 Yıllık Kan Davası Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement