360 Ton Kömür Dereye Döküldü - Son Dakika
Politika

360 Ton Kömür Dereye Döküldü

360 Ton Kömür Dereye Döküldü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ardahan'ın Posof İlçesindeki Kömür Dağıtımında Yolsuzluklar Bulunduğunu İddia Ederek, "Türkiye'de Tam Bir Talan Dönemi Yaşanıyor." Dedi.

14.09.2008 02:16  Güncelleme: 16:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ardahan’ın Posof ilçesindeki kömür dağıtımında yolsuzluklar bulunduğunu iddia ederek, "Türkiye’de tam bir talan dönemi yaşanıyor. AKP’nin gırtlağını temizleme operasyonu başlatması lazım. Yedikleri haramdır, zehirdir" dedi.

Ateş, dün düzenlediği basın toplantısında, 26-27 Ağustos’ta Kars, Ardahan ve Iğdır’ı kapsayan gezisinde, Ardahan’ın Posof ilçesinde "kömür yolsuzluğu" yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. İzlenimlerini bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ilettiğini kaydeden Ateş, tespitlerini şöyle aktardı:

Fazla kömür göndermişler

"10 bin nüfuslu ilçeye 2006’da 180 ton kömür dağıtılmak üzere gönderilmiş. Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit ilçe kaymakamı ile dönemin Ardahan valisini arayarak, ilçenin kömür ihtiyacının 140 ton olduğunu daha fazla kömür gönderilmemesi gerektiğini bildirmişler. Bu talebi dikkate almayan vali, 2007 yılı için ilçeye Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu ile alınan 500 ton kömür göndermiş. İlçeye gönderilen kömür, Erzurum’un Oltu ilçesinde bir AKP milletvekilinin yakınları tarafından üretilen kömür. Başka bir AKP’li de kömürün ilçeye nakliyatını yapıyor."

Ateş, iddialara ilişkin bazı gazetelerde çıkan haberlerden bir gün sonra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın kendisine bir yazı yazdığını da basından öğrendiğini belirterek, "Benden belge, bilgi istemeden ben talebini basından öğreniyorum. Sayın Başbakan yardımcısı öyle bir yol izlediği için ben de basın yoluyla ona ulaşmak istedim" diye konuştu. Yazıcı’nın gerçek niyetinin "suçluları cezalandırmak" değil, "yolsuzluğun, usulsüzlüğün üzerini örtmek" olduğunu savunan Ateş, kendisine ulaşan yazıda "özenle yapılan inceleme ve sorgulama sonunda size ait olan iddialarınızın hiçbirinin doğru olmadığı tespit edilmiş olmakla birlikte herhangi bir ihmal ve kötü davranış içinde olan varsa gerekli önlemlerin derhal alınabilmesi için iddialarınızı içeren dosya, rapor örneğinin acele tarafıma gönderilmesini önemle rica ederim" ifadelerinin yer aldığını kaydetti.

140 tonu yoksullara dağıtıldı

Ateş, Posof’a 2007 yılında gönderilen 500 ton kömürün 140 tonunun ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, kalan 360 ton kömürün ise ilçenin değişik yerlerinde bir süre bekletildikten sonra vatandaşların "çevre kirliliği oluşturuyor, dere yataklarına atılsın" talepleri doğrultusunda belediye tarafından derelere döküldüğünü söyledi.

Ateş, bir soru üzerine, kömür üretimi ve nakliyesini yapan şirketlerin doğrudan milletvekilleri tarafından kurulmuş şirketler olmadığını belirterek, "Bunlar profesyonel, işlerini yakınları üzerinden yaparlar. O bölgeye gidildiğinde bu işin kimler tarafından yapıldığı biliniyor. Nakliyesini yapan halen milletvekili, kömür üretimini yapanlar ise kömür alımının yapıldığı dönemde milletvekiliydi" dedi.

Bayram Meral açıklama yapıyor

Yılmaz Ateş, CHP Milletvekili Bayram Meral’in Yol-İş sendikasından danışmanlık maaşı almasıyla ilgili iddialara ilişkin parti yönetiminin inceleme başlatıp başlatmadığı sorusuna "Sayın Meral’in kaçtığı yok. Kendisi maşallah kanal kanal dolaşıp gerekli açıklamaları yapıyor. Sendika da açıklama yaptı. Sorularınızı kendisine sorabilirsiniz" yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 360 Ton Kömür Dereye Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement