ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Dinleme Faaliyetlerine İlişkin İddialar - Son Dakika
Politika

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Dinleme Faaliyetlerine İlişkin İddialar

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı\'nın Dinleme Faaliyetlerine İlişkin İddialar

CHP İzmir Milletvekili Aksünger: "Önümüzdeki hafta, milletvekilleri arkadaşlarımla, ajansın Türkiye'deki merkezi olan ODC'nin bulunduğu yere gideceğiz 'burada ne yapıyorsunuz' diye soracağız"
01.11.2013 14:22

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, milletvekili arkadaşları ile birlikte Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Türkiye'deki merkezi olan ODC'ye gideceklerini ve ne yaptıklarını soracaklarını söyledi.

Aksünger, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da, ABD'nin dinleme faaliyetlerine ilişkin ciddi tepkiler oluştuğunu, ancak kendilerinin de sık sık gündeme getirmelerine rağmen, NSA'nın Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin hükümetin bir girişimde bulunmadığını belirtti.

Türkiye'de NSA'nın, ODC adlı merkezinin bulunduğunu, bu merkezden ülkedeki tüm stratejik kurumların dinilendiğini söylediğini anımsatan Aksünger, "Yasadışı dilnemelerle ilgili kurulan komisyonda, terimlerin hiçbirine hakim olmayan bir AKP milletvekili, ODC için, 'o ne?' diyor. 'O ne ya?' dediği şey, dünyanın ve Türkiye'nin aslında en büyük casusluk sorunlarından biri" diye konuştu.

ABD'nin dinleme faaliyetleri karşısında MİT'in de bir çalışma yapmadığını savunan Aksünger, şunları söyledi:

"Ya bunlar gerçekten bu işi bilmiyorlar ya da biliyorlar da birileri diyor ki 'bu işe bulaşmayın.' İkisi de vahim bir konu. Zaten benim gözümde Milli İstahbarat Teşkilatı artık bu ülkenin milli istihbarat teşkilatı değildir. Çünkü iktidarın istihbarat teşkilatıdır.

Emniyet istihbarat da tarikatlarin, cemaatlerin teşkilatı olmuş durumda. Türkiye'de Amerikan casusları cirit atıyor, bunların tek tek adreslerine kadar söyledim.

Buradan bir çağrı yapıyorum? İvedilikle iktidarın yapması gereken çok önemli bir konu var: Bu konuda özel bir komisyon kurulmalı. Tedbirlerin alınması lazım. 'Bugüne kadar bizlerden kimleri dinlediniz?' diye Amerika'ya sorulması lazım."

Erdal Aksünger, önümüzdeki hafta, milletvekilleri arkadaşları ile birlikte, ODC'nin Türkiye'de bulunduğu yere gideceğini belirterek, "Kapıyı çalacağız, 'burada ne yapıyorsunuz' diye soracağız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Dinleme Faaliyetlerine İlişkin İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement