Adalet ve Kalkınma Partisi, Manisa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

Adalet ve Kalkınma Partisi, Manisa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Adalet ve Kalkınma Partisi, Manisa\'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Manisa Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği şölenle milletvekili adaylarını Manisalılara tanıttı.

24.04.2011 02:05

Manisa Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği şölenle milletvekili adaylarını Manisalılara tanıttı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'dan aday gösterilmesinin katılımın az olmasına neden olduğu şekilde yorumlar yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa 1'nci sıra milletvekili adayı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Bizim adaylarımızın içinde darbeci, balyozcu aramayın. Emanet adaylar aramayın. Adaylarımız sizin bağrınızdan çıkan adaylarımızdır" dedi.

2 BİN 23 ARAÇLA GÖVDE GÖSTERİSİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Teşkilatı, 2 bin 023 araçla, Manisa caddelerinde gövde gösterisi yapmasına karşın, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği milletvekili tanıtım şölenine katılımın az olması dikkatleri çekti. Partililer katılımın az olmasını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Manisa'dan değil, Bursa'dan milletvekili adayı gösterilmesine bağladı. Partileler Arınç'a olan bağlılıklarını göstermek amacıyla posterini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına astı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Murat Baybatur, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin girdiği bütün seçimlerde, yüzünün akıyla çıktığını vurgulayarak "AK kadrolar ülkemizin yıllardır kangren haline gelmiş sorunları karşısında büyük başarılar elde etmiştir. Gün emaneti bir kez daha aziz milletimize teslim etme milletimizden bir kez daha tek başına iktidarlık isteme günüdür" dedi. İl Başkanı Baybatur, Bursa'dan aday gösterilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Manisa ile gönül bağını koparmadığını belirterek, Bülent Arınç'ın yine de Manisalı olduğunu bu sayede mecliste Manisa'nın 11 milletvekili olacağını düşündüğünü dile getirdi. Baybatur son olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın 13 Mayıs tarihinde Manisa'da büyük bir miting gerçekleştirileceğini söyledi. Konuşmanın ardından kendisine plaket verilen 22 ve 23'ncü dönem Manisa milletvekilli Mehmet Çerçi 24'ncü dönem neden aday olmadığını "Ben tıp doktoruyum. Biraz daha devam edersem bende bağımlılık yapabilir, bağımlılık yapmadan bırakmak istedim" diye esprili bir şeklinde açıkladı.

Plaket törenin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili adayları tek tek kürsüye gelerek kendilerini ve yapacaklarını anlattı.

"MİLLETVEKİLİ OLMAK VE MİLLETİ TEMSİL ETMEK BÜYÜK ŞEREFTİR"

Aday tanıtımında söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa 5'nci sıra milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, bu ülkede demokrasinin işleyebilmesi için insanların belirli bedeller ödemesi gerektiğini belirterek, "Bunun için Adnan Menderes dar ağacında sallandı. Ben de ölebilirdim. Ama çalıştık ve başardık. Şimdi milletvekili adayı olarak daha çok çalışmaların içinde olacağıma inanıyorum. Milletvekili olmak ve milleti temsil etmek büyük bir şereftir" dedi.

"BİZİM ADAYLARIMIZ İÇİNDE ERGENEKONCU, DARBECİ YOK"

Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa 1'nci sıra milletvekili adayı ve Adalet Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada, milletvekili adaylarının içerisinde hiçbir darbeci, balyozcu veya emanet aday olmadığını dile getirdi. AkParti'nin adayları içerisinde, vatanının, milletinin değerlerine yabancı kimsenin aranmamış gerektiğini de dile getiren Tanrıverdi, "Partimizin adayları, milletimizin, sizin bağrınızdan çıkan adaylardır. Adaylarımız genç, dinamik, dürüst, liyakatli, misyon ve vizyon sahibi, ben değil, biz diyen, kendiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, en önemlisi milletiyle barışık, Manisa'nın evlatlarıdır" dedi.

Konuşmasında muhalefet partilerine de yüklenen Tanrıverdi, " Türkiye'yi Ak Partinin taşımasını istemiyoruz diyenler, bizi saplanıp kaldıkları bataklığa çekmek isteyenler, AK Partiye imrenip hedef koymaya başladı. Sahte hedeflerle, havada asılı kalan vaatlerle, göz boyamaya çalışıyorlar. Bu hedefleri ergenekoncularla, çetelerle kol kola girerek mi gerçekleştireceksiniz" diye sordu.

Ak Parti'nin 8, 5 yıllık iktidarı boyunca milli iradeye gölge düşürecek, her türlü girişimin karşısında durduğun da belirten Tanrıverdi, "Üç tane de kırmızı, çizgimiz vardır. Bölgesel milliyetçilik, Dini milliyetçilik ve Etnik milliyetçilik yapmayız, yaptırmayız. Biz her zaman şunu haykırdık, tek bayrak, tek vatan, tek millet. Bunları asla tartışmayız. Bayrağımızın kırmızı rengi şehitlerimizin kanıdır, hilalimiz özgürlüğümüzdür, yıldızımızda bu vatan uğruna canını veren her bir şehidimizdir. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir herkes ana dilini konuşabilir ama resmi dilimize kimse alternatif düşünemez" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'nin konuşmasının ardından Ak Parti Milletvekili adayları Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Sait Han Bakşi, Abdurrahim Arslan, Mehmet Uçak, Murat Erbil, Mustafa Irmak sahneye çıkarak hep birlikte partilileri selamladı ve karanfil dağıttı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adalet ve Kalkınma Partisi, Manisa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement