AK Parti'de olaylı temayül yoklaması! Yumruklar havada uçuştu - Son Dakika
Politika

AK Parti'de olaylı temayül yoklaması! Yumruklar havada uçuştu

Seçimler öncesi AK Parti'nin Gaziantep'te düzenlediği temayül yoklaması, kavgayla sonlandı. İki grup arasındaki anlaşmazlık oy verme sırasında kavgaya döndü. Yumrukların hava uçuştuğu kavga kameralara da yansıdı.

26.03.2023 10:13  Güncelleme: 10:21

AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması başladı. Partide 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona erdi. Aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapılacak.

SONUÇLAR ALT KOMİSYONLARA SUNULACAK

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

YUMRUKLAR KONUŞTU

Öte yandan AK Parti'nin Gaziantep'te düzenlediği milletvekili temayül yoklamasında "blok oy" iddiaları nedeniyle kavga çıktı. Temayül yoklamasında bin 500 delege, 124 milletvekili aday adayı için oy kullandı. Oy verme sırasında bir grubun, bir vakfa yakın kişilere oy verilmesini istediği ve bu isimlerin yer aldığı pusulaların elden ele dolaştırılarak blok oy kullandırma iddiaları üzerine kavga çıktı. Kavgada bazı kişiler yumrukların hedefi oldu.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR?

Genelde siyasi partiler tarafından kullanılan temayül yoklaması, seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi, meyyal gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimidir.

AK Parti\'de olaylı temayül yoklaması! Yumruklar havada uçuştu

Son Dakika Politika AK Parti'de olaylı temayül yoklaması! Yumruklar havada uçuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Refik Çaka: Niye kavga ediyorsunuzki 2 ay sonra hepinizin saltanatı bitecek ?? 163 87 Yanıtla
  • Ferdi dayfur: CHP kurultayına dönmüş onlarda her kurultayda birbirine yumruk atıp hakaret eder 46 117 Yanıtla
    Şafak KIDIL: Heryerde senin akp tarafından yorumun trol olduğunu o kadar belli ediyorsun ki ama sizden büyük Allah var dostum bunu unutmayın yaptığınızı görüyor elbet sonunuz yakin 42 17 Ferdi dayfur: Senin sonun yakin safak geldiginiz Gibi gideceksiniz sandiklara gomecegiz allahin izniyle 13 25 Eski Tüfek.: Ferdi iki yorum gereksiz gardaş...bir şekilde bu olayı yumuşatma çabaların takdire şaayan..:))) 25 8 Eski Tüfek.: Ferdi...Allah (CC) ismi büyük harf ile yazılır , ......bazen avcı ,av olur bunu unutma... 15 9
  • Ferdi dayfur: Bu gene ilçe seciminde olmuş meralle kemal Cumhurbaşkanı seçiminde kavga etti 41 113 Yanıtla
    Eski Tüfek.: İlçe seçiminde olunca normal diyorsun yani..:)) alemsin gerçekten Ferdi.. 32 14
  • Erol MARASLI: Muhalefette herkes özgürce fikrini söylüyor.iktidarda kimse aklından gecen kalbinden gecen gerçegi diline dökemiyor.dökemezde çünkü orada fikrini söylersen ya teröristin ya vatan hainisin 83 53 Yanıtla
  • YALÇIN YILMAZ: Maşallah Gümbür Gümbür Geliyor Ak. Dostlar 75 46 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement