AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan İl Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda Konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Ortadoğu'ya Barışın Gelmesinin Türkiye'nin Güçlü Olmasına Bağlı Olduğunu Söyledi.

30.03.2007 19:20

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Ortadoğu'ya barışın gelmesinin Türkiye'nin güçlü olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Divan başkanlığını AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya'nın yaptığı toplantıda, milletvekili Karakaya ve İl Başkanı Yüksel Çakır'ın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında, kendilerinden önceki hükümetlerin izlediği iç ve dış politikalarını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, partisinin iktidara gelmeden önce Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve iktidara geldikten bugüne kadar yaptıĞı çalışmaları anlattı. Türkiye'nin hızla gelişen ve dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Çetinkaya, Ortadoğu'ya barışın gelmesi, akan kanın durması ve kardeşliğin sağlanmasının, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlı olduğunu kaydederek, "Bunu bazıları istemiyorlar. İçimizdeki bazı zavallılar da bunun farkında değiller. Ama bunu sağlayacağız. Bu millet oyuna gelmeyecektir, gelmemelidir. Büyük Türkiye'nin güçlü olması, dünyanın barışa kavuşması demektir. Büyük Türkiye'nin güçlü olması, dünyada yaşayan insanların huzur bulmasıdır. Biz bu coğrafyada ne kadar güçlü olmuşsak dünya barışı sağlanmıştır. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur." diye konuştu.

Konuşmasında, partinin kurulma aşamasından da söz eden Necati Çetinkaya, adaletle atılan temellerin asırlar boyu bütün haksızlığa ve zulme tahammül edebileceğini söyleyerek, "Onun için dedik ki; bizim partimizin ilk ismi; adalettir. İkincisi; bu adaletin temelleri üzerinde yükselecek kalkınmadır. Onun için Adalet ve Kalkınma Partisi olduk" dedi. "İsmimiz AKP değildir" diyen Necati Çetinkaya, "Bazıları kasıtlı olarak tahammül etmedikleri için, hasetlerinden AKP diyorlar. Biz AK Parti'yiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Necati Çetinkaya, Cumhurbaşkanının anayasanın belirlediği ilkeler doğrultusunda seçileceğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı bu Meclis'ten, AK Parti'li, bu ülkeye gönül vermiş, bu ülkenin bütün mesuliyetlerini bünyesinde deruhte eden ve bu ülkeyi en iyi bir şekilde temsil edecek bir arkadaşımız olacaktır. Kimse endişe etmesin."

Konuşmasının son bölümünde genel seçimlerle ilgili yaptırılan kamuoyu yoklamalarına değinen Necati Çetinkaya, "Önümüzdeki seçimler yine bizim zaferimizle neticelenecektir Allah'ın izniyle. Yaptığımız son kamuoyu araştırmalarının neticesini söylüyorum. AK Parti yüzde 45 , CHP 13.4, diğer partilerin hepsi barajın altında. Onun için, aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı, sağdan sola, soldan sağa hepsini toplasanız bir AK Parti yapmıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz'ın yanısıra, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, merkez, ilçe ve belde teşkilatlarının yöneticilerinin de katıldığı AK Parti Erzincan İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı; Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement