AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yangın söndürme tankeri dağıtım töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yangın söndürme tankeri dağıtım töreninde konuştu Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Mahkeme kararıyla küfürbazlığı tescil olan bir eski il başkanı (Canan Kaftancıoğlu) bugün Sayın Erdoğan'a utanmadan sıkılmadan 'diktatörü göndereceğiz' demiş.

13.08.2022 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Mahkeme kararıyla küfürbazlığı tescil olan bir eski il başkanı (Canan Kaftancıoğlu) bugün Sayın Erdoğan'a utanmadan sıkılmadan 'diktatörü göndereceğiz' demiş. Bir defa diktatör olsa seçim mi olur? Diktatör olsa sen bu küfürleri edebilir misin?" dedi.

Turan, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ilçelere teslim edilecek 72 su tankı ve sertifikaların dağıtım töreninde, dünyanın en büyük helikopterinin Çanakkale'de bulunduğunu söyledi.

Bunun 8 ton su kapasiteli M-26 tipi helikopter olduğunu ifade eden Turan, "Yeri geldiğinde anında müdahale eden, 8 ton suyu bir seferde boşaltabilen çok kıymetli bir helikopter. 2 uçağımız Çanakkale Havalimanımızın küçük olmasından dolayı Edremit'te. Onlar Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait. Ufacık bile bir yangın olsa yüreğimiz sızlıyor ama gururumuz şu; yangın olduğu ilk dakikalarda tüm teşkilatımız teçhizatı ile beraber, köylülerimiz ile beraber bu alana müdahale ediyorlar." diye konuştu.

Turan, henüz ağustos ayı tamamlanmadan Çanakkale'de 282 yangın çıktığını dile getirdi.

Yangınla mücadele karşılaşılan zorluklara değinen Turan, şöyle devam etti:

"Az iş değil bunlar. Yangına müdahale edeceksin, risk alacaksın, söndüreceksin. Kolay işler değil. 7/24 arkadaşlarımız görevinin başında. Sadece helikopterler, uçaklar değil, 50'den fazla arazözümüz, İHA'mız var, takibini yapıyor. Ufak bir duman gördüğünde hemen bilgi geçiliyor. Yani büyük bir tedbir imkanımız ile bölgemizde yangın olmaması için çıkarsa da hemen söndürülmesi için büyük bir mücadele veriliyor. Şimdi de muhtarlarımıza vereceğimiz 2,5 ton su kapasiteli 72 tankerimiz ile inşallah büyük yangın olmamasını sağlamaya çalışacağız."

"Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var"

Bülent Turan, Canan Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki konuşmasına değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme kararıyla küfürbazlığı tescil olan bir eski il başkanı bugün Sayın Erdoğan'a utanmadan sıkılmadan 'diktatörü göndereceğiz' demiş. Bir defa diktatör olsa seçim mi olur? Diktatör olsa sen bu küfürleri edebilir misin? Aklınızı başınıza alın. Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var, bir tane bayrağımız, devletimiz var. Cumhurbaşkanıyla, devletle kavga, bunlar doğru şeyler değil. Siyasi eleştiri baş göz üstüne ama dünyaya siz nasıl dersiniz 'Türkiye'de demokrasi yok, diktatörlük var.' Biliyoruz ki bunların derdi Erdoğan değil. Bakın internetten eski belgelere; rahmetli Özal'a, rahmetli Menderes'e 'diktatör' dediler. Bunların derdi Özal, Menderes veya Erdoğan değil. Yıllardan beri milletin durduğu yeri, milletin vicdanını, irfanını kabul etmediler. 'Nasıl olur da 20 yıl aynı adam başkan olur?' dediler. Milletimiz seçerse bir 20 yıl daha olur. Aziz milletimizin dediği baş göz üstüne kardeşim."

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ise 2,5 ton su kapasiteli 72 tankerin 11 ilçedeki köylere dağıtımının yapılacağını belirterek, vatandaşlara orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları ve sezon boyunca ateş yakmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından tankerlerin teslimi gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, çevre ilçelerin belediye başkanları, oda ve borsa başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yangın söndürme tankeri dağıtım töreninde konuştu Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yangın söndürme tankeri dağıtım töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement