Akkaya: ''İhsanoğlu'nu desteklememizin nedeni siyaset dışı birisi olmasıdır" - - Son Dakika
Politika

Akkaya: ''İhsanoğlu'nu desteklememizin nedeni siyaset dışı birisi olmasıdır" -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük toplumsal uzlaşmanın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememizin en büyük nedenlerimizden biri partiler üstü olmasıdır.

17.07.2014 19:17

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük toplumsal uzlaşmanın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememizin en büyük nedenlerimizden biri partiler üstü olmasıdır. Siyaset dışı birisi olmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Rize'ye gelen Akkaya, CHP milletvekilleri Volkan Canalioğlu, Selahattin Karaahmetoğlu, Melda Onur ve İdris Yıldız ile Tekgıda-iş Sendikası, Emekliler Derneği, Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Akkaya, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de her gün gündemin değiştiğini, şu an Türkiye'nin en büyük gündeminin ise 10 Ağustos'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi.

CHP olarak cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıtmak ve desteklemek için bir kampanya başlattıklarını ifade eden Akkaya, "7 bölgede bütün milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz bu seçim kampanyasında çalışıyor. Biz de Doğu Karadeniz'den başlayarak Artvin, Rize'yi ziyaret ettik. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Akkaya, gittikleri illerde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündemini değerlendiriyoruz. Gittiğimiz bütün yerlerde Türkiye'nin büyük uzlaşma adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için oy talebinde bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük toplumsal uzlaşmanın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememizin en büyük nedenlerimizden biri partiler üstü olmasıdır. Siyaset dışı birisi olmasıdır. Cumhurbaşkanı, toplumu ayrıştıran değil, bütünleştiren, varsa siyasi partiler arasında meclisteki sorun ve problemlerde onları bir araya getiren, uzlaşma kültürünü geliştiren, uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, barışı çağıran, cumhuriyetin temel niteliklerine, ilkelerine sahip çıkan onu koruyan ve onunla ilgili düşüncelerini ve yaşam biçimini de buna göre şekillendiren bir cumhurbaşkanı adayı olduğu için destekliyoruz. Sadece biz desteklemiyoruz 7 partide destekliyor. Yaptığımız bütün toplantılarda ve STK ziyaretlerinde sıcaklığı ve desteği görüyoruz. Herkesin öyle bir beklentisi var. Örgütlü güç demokrasiyi ayakta tutan, güçlendiren, üreten ve bir ülke yaratan bir güçtür. Eğer o yeri ve zamanında kullanılırsa çok büyük bir işlevi vardır."

Akkaya: \'\'İhsanoğlu\'nu desteklememizin nedeni siyaset dışı birisi olmasıdır" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Akkaya: ''İhsanoğlu'nu desteklememizin nedeni siyaset dışı birisi olmasıdır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vedat akkuş: Bu ülkenin 59 u milleti birleştiren kişiyi 12 yıldır seçerek zaten dogruyu gösteriyor siz hala laklakla vakit harcayın. 0 0 Yanıtla

Advertisement