AKP'de Gözler Temayül Yoklamasında - Son Dakika
Politika

AKP'de Gözler Temayül Yoklamasında

AKP\'de Gözler Temayül Yoklamasında

AKP, Belediye Başkan Aday Adaylarını Belirlemek Üzere Dün Partili Başkanların Görev Yaptığı 12 Büyükşehir Belediyesi'nde "Temayül Yoklaması" Yaptı.

04.12.2008 02:17  Güncelleme: 15:57

AKP, belediye başkan aday adaylarını belirlemek üzere dün partili başkanların görev yaptığı 12 Büyükşehir Belediyesi’nde "temayül yoklaması" yaptı.

İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Konya, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Erzurum, Samsun, Gaziantep ve Kayseri’de, büyükşehir ve metropol ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili eğilim belirlemek üzere yapılan "temayül yoklamaları"nda bölge milletvekilleri ile parti, teşkilat ve belediye yöneticileri oy kullandı.

AKP’de İstanbul, Kocaeli, Antalya, Kayseri ve Konya başkanlarının yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Adana’da 1 Aralık’ta ’Temayül yoklamasına tepki olarak’ partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın yerine isim aranıyor. Ancak dün Adana’daki temayül yoklamasında Aytaç Durak için de sandık konuldu. Toplam 600 delegenin oy kullandığı temayülde Durak ile ilgili 4 soru yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adaylığından da güçlü bir olasılık olarak söz ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in durumlarının da ortada olduğu kaydediliyor. AKP kulislerinde, yeniden aday olmak istemediği konuşulan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in durumu da gözden geçiriliyor. Güzelbey’in bir süre önce bu isteğini Erdoğan’a da ilettiği ve "bekle" yanıtı aldığı öne sürülüyor.

Temayül araması

AKP İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AKP’li ilçe belediye başkanları için dün üç seçim bölgesinde temayül yoklaması yaptı. AKP’nin bombalı saldırıya uğrayan Sütlüce’deki İl Merkezi’nde yapılan 2’nci bölge temayül yoklamasında binaya gelenler x-ray cihazından geçti, üst aramaları yapıldı.

Temayül yoklaması

AKP’nin Adana’daki temayül yoklaması Seyhan Otel’i balo salonunda yapıldı. Temayül yoklamasında kadın ve erkek delegeler harem - selamlık oturdu. Çoğunluğu türbanlı olan kadın delegeler de Büyükşehir ve 9 ilçe belediye başkanı için oy kullandı.

Sonuçlar MYK’ya gelecek

Temayül yoklamaların sonuçları, Erdoğan başkanlığında bu akşam yapılacak MYK’da değerlendirilecek. AKP’nin Sütlüce’deki İl Merkezi’nde yapılan 2’nci bölge temayül yoklamasına katılan Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, temayül yoklamasının tek başına bir kriter olmadığını söyleyerek, "Kamuoyu anketleri, kanaat önderlerinin görüşleri, il koordinatörü milletvekillerinin görüşleri var. Hepsi ayrı ayrı bir puan. Puanlar merkezlerde değerlendirilecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP'de Gözler Temayül Yoklamasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement