'AKP Yanlış Yolu Tercih Etti' - Son Dakika
Politika

'AKP Yanlış Yolu Tercih Etti'

 \'AKP Yanlış Yolu Tercih Etti\'

MHP, AKP'nin Kapatma Davası Sürecinde Muhalefet Partileri ile Uzalış Sağlamak Yerine AB ve ABD'ye Şikayette Bulunma Yoluna Giderek Yanlış Yolu Seçtiğini Savundu.

20.05.2008 10:00

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AKP'nin kapatma davası sürecinde muhalefet partileri ile konsensüs sağlamak yerine AB ve ABD'ye şikayette bulunma yoluna giderek yanlış yolu seçtiğini söyledi.

MHP Genel Sekreteri Paçacı, yaptığı açıklamada, AKP'nin kapatma sürecini değerlendirdi. Paçacı, MHP olarak, siyasi partileri kapatmanın Anayasa'daki hükümleri koruma yolu olmadığını söyleyerek, "Biz bir öneri ortaya koyduk. Şiddet ve terörle işbirliği içindeki partiler dışında hiçbir siyasi partinin kapatma ile cezalandırılmaması gerektiğini ve siyasi parti yöneticilerinin parti yöneticilerinin işlediği suçlara göre cezalandırılması gerektiğini ortaya koyduk. Partilerin yerine gerçek kişilerin cezalandırılması yolunu ortaya koyduk" dedi.

-"HİÇBİR PARTİ KENDİ YAZGISINI YABANCI ÜLKEYE ŞİKAYET ETMEZ"-

CHP'nin ise Anayasa değişikliğinin şu an için yapılmaması gerektiğini savunduğunu anlatan Paçacı, AKP'nin CHP ve diğer siyasi partiler ile bir konsensüs sağlayarak Anayasa değişikliğine gitme yolunu gitmesi gerektiğini kaydetti. Paçacı, "AKP böyle yapmak yerine savunma yapmayı tercih etti. AKP ikinci yolu seçerek kendi yazgısını AB ve ABD'ye şikayet etme yoluna gitti. Dünyanın hiçbir yerinde iktidar partisi kendi yazgısını yayancı bir ülkeye şikayet etmez" diye konuştu.

-"YARGI RAHAT BIRAKILMALI"-

Paçacı, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt'ün takip edilmesi olayına da dikkat çekerek, "Paksüt iddiaları gündeme geldi. Yargıyı rahat bırakmak lazım. Bir şekilde etki etmemek lazım. yargı objektif olarak kararını verecektir" değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'AKP Yanlış Yolu Tercih Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement