Allah Aşkına Samimi Olun - Son Dakika
Politika

Allah Aşkına Samimi Olun

Allah Aşkına Samimi Olun

Erdoğan, Habur'da Umutları Artıran Gelişme Yaşandığını Ancak Bu Manzarayı Düşüncesizce Kışkırtanların Olduğunu Söyledi.

22.10.2009 01:36

Başbakan Erdoğan, Habur’da umutları artıran gelişme yaşandığını ancak bu manzarayı düşüncesizce kışkırtanların olduğunu söyleyerek, “Allah aşkına, bu mudur samimiyet? Buradan, herkesi sorumlu, sağduyulu, samimi davranmaya davet ediyorum” dedi. Erdoğan, “Onlara rağmen süreci devam ettireceğiz, sonuca kadar da koşturacağız” diye konuştu.

KÜRT açılımı sürecinin başlamasından sonra ilk Doğu ziyaretini Ağrı’ya yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Sadece kan durmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak. Ben Rize’liyim, eşim Siirt’li. Bak biz buluştuk” dedi. Ana uçağı ile Erzurum´a geldikten sonra buradan helikopterle Ağrı´ya geçen Başbakan Erdoğan, İbrahim Çeçen Üniversitesi´ndeki açılışta özetle şunları söyledi:

Ahmet Hani örneği

Burada aşkın, kardeşliğin, sevginin şairi, gönül insanı Ağrılı Ahmet Hani’nin hatırası önündeyiz. Halis bir niyetle yola çıktık. ‘Anneler ağlamasın, çocuklar artık yetim kalmasın, ocaklar sönmesin’ dedik. Bu topraklarda yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığı altında birleşsin, kenetlensin dedik.

Etnik unsur ayıramaz

Bizi etnik unsurlar ayıramaz. Ben Rize’liyim. Eşim Siirt’li. Bak biz buluştuk. Biz birilerinin dediği gibi platonik aşk yaşamadık. Gerçek aşk yaşadık, gerçek aşk. Bizim farkımız bu. İnşallah attığımız adımlarla Türkiye bu sıkıntıları geride bırakacak. Sadece kan durmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak.

Daha fazlası gelsin

İşte önceki gün Habur’da, umutlarımızı artıran bir gelişme yaşandı. 34 kişi geldi, sorgulandı ve yasalarımız çerçevesinde, suça karışmadıkları için serbest bırakıldı. Temenni ederim ki, çok daha fazlası gelsin. İnşallah bu sorun artık Türkiye’nin gündeminden çıksın.

Bu mudur samimiyet

Habur’daki o anlamlı manzarayı, sorumsuzca, kaygısızca, düşüncesizce kışkırtanları da gördünüz. Allah aşkına, bu mudur samimiyet? Buradan, herkesi sorumlu, sağduyulu, samimi davranmaya davet ediyorum. Milli Birlik Süreci’ni bu tür provokatif eylemlerle, şovlarla engelleyebileceklerini zannediyorlarsa, çok büyük bir yanılgı içindedirler.

Nihayete erdireceğiz

Onlara rağmen biz bu süreci devam ettireceğiz. İnşallah, temennimiz odur ki, sonuca kadar da koşturacağız. Onların kışkırtmalarına, tahriklerine rağmen bu süreci nihayete erdireceğiz. Onlara rağmen, onların sorumsuz tavırlarına rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz.

Başbakan amca laptop verir misin

Başbakan Erdoğan’ın konvoyu, Ağrı’da Lütfi Yiğenoğlu Stadı´ndan kent merkezine doğru ilerlerken, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyon tarafından yazılan ‘Demokratik açılımı destekliyoruz. Anaların gözyaşları dinsin’ ve ‘Bitsin kardeş kavgası, yaşasın halkların kardeşliği’ pankartları ile karşılandı. Erdoğan, yol boyunca çocuklara oyuncak dağıttı. Oyuncak dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Daha sonra Erdoğan konuşmasında, Ağrı´da 7 yılda 1773 derslik tamamladıklarını, şimdiye kadar 5 bin 613 bilgisayar gönderdiklerini söyledi. Bütün okullarda bilişim teknolojileri sınıfları kurduklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Acaba Patnoslu kardeşimle 10 yıl önce bir araya gelseydim. Deseydim ki, ‘10 yıl sonra okullarda bilişim teknolojisi sınıfı olacak. ADSL olacak ve dünyayla bağlantı kuracaksın’ İnanır mıydı? Şimdi Ağrı´da çocuk yolumu kesiyor ve benden ne istiyor, biliyor musun? ‘Başbakan amca bana bir laptop verir misin?’ İstiyorum ki Ağrı´da yavrularımızın eli silahların tetiğinde, bıçakta olmasın. Tuşlarda olsun.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Allah Aşkına Samimi Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement