Almanya, Türkiye'deki seçimler için 16 yerde sandık kurulmasına izin verdi - Son Dakika
Politika

Almanya, Türkiye'deki seçimler için 16 yerde sandık kurulmasına izin verdi

Almanya, Türkiye\'deki seçimler için 16 yerde sandık kurulmasına izin verdi

Almanya Büyükelçiliği, Federal Hükümetin Türkiye'deki seçimler için Almanya'da 16 yerde sandık kurulmasına izin vermesinin demokratik seçim sürecine verdiği önemi vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm dış temsilcilikleri ve fahri konsolosluklarında sandık kurulmasına izin verilirken, daha önce hiç bu kadar çok sandık kurulmamıştı.

27.04.2023 15:36

ALMANYA Büyükelçiliği'nce, "Federal Hükümetin Türkiye'deki seçimler için Almanya'da 16 yerde sandık kurulmasına yönelik verdiği izin, demokratik seçim sürecine verdiği büyük önemin bir ifadesidir" açıklaması yapıldı.

Almanya Büyükelçiliği'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Federal Hükümetin Türkiye'deki seçimler için Almanya'da 16 yerde sandık kurulmasına yönelik verdiği izin, demokratik seçim sürecine verdiği büyük önemin bir ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin dış temsilciliği veya fahri konsolosluğunun bulunduğu tüm şehirlerde sandık kurulmasına izin verilmiştir. Esasen, Türkiye'deki seçimlerle ilgili olarak daha önce hiç bu kadar çok sandık kurulmasına izin verilmemişti: 2017 ve 2018'de 13 yerde sandık kurulmuştu" denildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Almanya, Türkiye'deki seçimler için 16 yerde sandık kurulmasına izin verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement