Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt Sorunu Yoktur" Sözlerini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt Sorunu Yoktur" Sözlerini Değerlendirdi

Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın "Kürt Sorunu Yoktur" Sözlerini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün dile getirdiği, ’Eğer biz terörle mücadelede bu kayıplara uğramamış olsaydık, bugün çok farklı bir yerde olurduk. Ama hala varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu?’ sözlerini değerlendiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarf ettiği sözün derin anlamı olduğunu söyledi.

17.03.2015 13:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün dile getirdiği, 'Eğer biz terörle mücadelede bu kayıplara uğramamış olsaydık, bugün çok farklı bir yerde olurduk. Ama hala varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu?' sözlerini değerlendiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği sözün derin anlamı olduğunu söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'de bir toplantıda yaptığı konuşmasında "Kürt sorunu yoktur" sözlerini yorumladı. Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt meselesi bitmiştir" sözünün çok derin bir anlamı olduğunu ifade ederek, bu sözü salt düz okumayla okunursa, birçok neticeye varılabileceğini söyledi. Altaç, "Bu sözün derinine inerseniz, gerçek olduğunu ve ülkede bu sorunla ilgili aşılamayan, konuşulamayan, tartışılamayan bir hususun kalmadı. Yasal ve anayasal çalışmalara baktığımızda ise, Kürt sorununun tamamen ortadan kaldırılması için çok ciddi adımlar atıldı. 12 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğini bugün görüyoruz. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımızın sözün çok derin tahlil etmek gerekiyor" dedi.

"SADECE KÜRT MESELESİYLE İLGİLİ DEĞİL, BÜTÜN ETNİK VE İNANÇLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ALGILAR BİRER BİRER DEĞİŞTİ"

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle Türkiye'de yaşanan bir çok sorunun çözüldüğünü dile getiren Altaç, şunları söyledi:

"Eğer siz, Türkiye'yi 2002 yılı öncesi olarak ele alırsanız, dersiniz ki, Kürt sorunu vardır. Ama 2002 sonrası Türkiye ile eski Türkiye arasında çok derin bir uçurum var. OHAL'in kaldırılması, yerel dil ve lehçeler önündeki engellerin kaldırılması, DGM'lerin kapatılması, 1990'lı yıllarda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı zararlarının karşılanması, basın özgürlüğünü oluşması, Kürtçe ile ilgili kamu kurumlarında düzenlemelerin yapılaması, propagandaların üzerindeki engellerin kaldırılması ve bugün için yasal bir yaptırıma tabi olabilecek konuşulacak hiçbir konu kalmamış olması bu sorun bittiğinin bir gerekçesidir. Hükümetlerimiz döneminde sadece Kürt meselesiyle ilgili değil, bütün etnik ve inançlar üzerinde olumsuz algılar birer birer değişti. Toplumda ötekileştirme kaldırıldı. AK Parti olarak, ret ve inkar politikalarını bu ülkede tamamen kaldırmış bir hükümetiz."

"NEVRUZ, TÜRKİYE'DE YAŞAYAN HERKESİN UMUTLARINI YEŞERTEN BİR POZİSYONA GELDİ"

Yaklaşan Nevruz Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan AK Parti'li Altaç, 1990'lı yıllarda Türkiye'de kutlanan Nevruz'larda onlarca insanın öldürülmesine neden olduğunu hatırlattı. AK Parti ile birlikte Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandığını ifade eden Altaç, "Nevruz, bizim ülkede olduğu gibi tüm Ortadoğu coğrafyasında kutlaya gelen ve herkesin sevinçlerini paylaştığı, geleceğe dair umutların yeniden yeşerttiği bir bayramdır. Türkiye'de uzunca bir dönem yani 2002 yılı öncesinde Nevruz kutlamalarında onlarca kişi her yıl öldürülüyordu. Nevruz kutlamalarında çok büyük toplumsal olayların yaşandığı bir Türkiye'yi geride bıraktık. Nevruz artık olayların, ölümlerin yaşandığı bayram olmaktan çıktı. Nevruz, Türkiye'de yaşayan herkesin umutların yeşerten bir pozisyona geldi. Bu durum, hükümetimizin Kürt meselesi için ne kadar çalıştığının bir göstergesidir. Bir tabu olarak kabul edilen bu husus, bugün bütün vatandaşlarımızın katılım gösteriyor. Bu durum bizi umutlandırıyor. Hükümetimiz bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımızın değerine sahip çıkıyor. Ülkedeki bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görmekteyiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Altaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kürt Sorunu Yoktur' Sözlerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement