Arınç: Uludere'deki Olaylarda Kasıt Söz Konusu Değildir - Son Dakika
Politika

Arınç: Uludere'deki Olaylarda Kasıt Söz Konusu Değildir

Arınç: Uludere\'deki Olaylarda Kasıt Söz Konusu Değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

02.01.2012 23:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şırnak Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, "Olayda bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Ancak kasıt olmasa bile bir ihmalin ve zafiyetin söz konusu olup olamayacağı konusunda incelemeler devam etmektedir" dedi. Arınç ayrıca Ölen 35 kişinin ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi.

Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı yaklaşık 6.5 saat sürdü. Toplantı sonrasında kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda, bi kasıtın olmadığını belirtirken, soruşturma açıldığını ifade etti. Arınç şunları söyledi:

"Bu olay sonrasında yapılabilecek en acımasız yargı, bunun kasıtlı olarak yapılabileceğidir. Bu konuda maalesef bazı medya organları sorumsuz ve tahrik edici başlıklarla bunu söylemişlerdir. Doğrusu, bunu kesinlikle reddediyoruz. Hükümetimiz, Silahlı Kuvvetler ve güvenlik güçleri böylesine bir eylemi yapmazlar. Yapamazlar, böyle bir zihniyet hiçbir zaman taşımazlar. Olayda kesinlikle kasıt söz konusu değildir. Bunu ortaya atanlar sadece bir takım duyumları bir takım varsayımları ortaya koyuyorlar. Ancak kasıt olmasa bile bir ihmalin ve zafiyetin söz konusu olup olamayacağı konusunda incelemeler devam etmektedir. Bildiğiniz gibi her ölümlü olaydan sonra adli soruşturma yapılmaktadır. Savcılar mutlaka bir soruşturma açmaktadır. Bu kez de, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uludere Savcılığı ile irtibatlı olarak olay üzerinde bir adli soruşturma başlatılmış bulunmaktadır. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığımız tarafından da adli ve idari incelemelerin yapıldığı bilinmektedir."

ÖLENLERİN YAKINLARINA TAZMİNAT ÖDENECEK

Arınç, ölen 35 kişinin yakınlarına tazminat ödeneceğini dile getirirken, "Elbette yakınlarına karşı, hayatta kalanlara karşı hükümetimizin yapacağı çok büyük işler var. Bunlardan bir tanesi esasen kanunlarla da hüküm altına alınan tazminat ödenmesidir. Bu derhal birkaç gün içinde gerçekleştirilecektir. Onun dışında da ayrıca özel bazı imkanlarla ölenlerimizin en yakınlarına, ailelerine, onların göz yaşlarını dirdirmese bile en azından kucaklaşmamıza vesile olabilecek adımlar da atılacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Arınç: Uludere'deki Olaylarda Kasıt Söz Konusu Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement