Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Sırbistan Ziyareti Ertelendi - Son Dakika
Politika

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Sırbistan Ziyareti Ertelendi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama\'nın, Sırbistan Ziyareti Ertelendi

Rama ile Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'in telefon görüşmesinin ardından, 22 Ekim'de gerçekleşmesi öngörülen ziyaret, başbakanların ortak kararıyla 10 Kasım tarihine ertelendi.

20.10.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Belgrad ziyaretinin, Sırbistan-Arnavutluk futbol maçında geçen hafta çıkan olaylar nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Sırbistan Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Aleksandar Vuçiç, Edi Rama ile Belgrad'a planlanan ziyaretle alakalı telefon görüşmesi yaptı. Yapılan görüşmenin ardından, 22 Ekim tarihinde Begrad'a gerçekleşmesi öngörülen ziyaret iki başbakanın ortak kararıyla 10 Kasım tarihine ertelendi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vuçiç ile Rama arasında, Sırbistan-Arnavutluk maçında meydana gelen talihsiz olayların nasıl oluştuğuna dair hala bir takım anlaşmazlıklar mevcut. Ancak, her iki başbakan, bu anlaşmazlıklardan dolayı toplantıda bir araya gelerek bölgesel istikrar üzerinde çalışmaktan vazgeçmeyecekleri ve Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerde yeni bir sayfa açılması gerektiği konusunda hemfikir."

Futbolda, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeler I Grubu'nda Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim tarihinde oynanan karşılaşma, maçın 44. dakikasında çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti. Belgrad'daki Partizan Stadı'nda oynanan karşılaşmasın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan "haritanın" yer aldığı "Büyük Arnavutluk" bayrağı bırakılmış, bunun üzerine iki takım oyuncuları arasında tartışma başlamıştı. Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine ise maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, akabinde de statta yapılan anonsla, maçın ertelendiği duyurulmuştu.

FIFA, Sırp ve Arnavut halkları arasında tarihte yaşanan savaşlar nedeniyle maçın "yüksek riskli" maç olduğunu ilan etmişti. Alınan karar gereği, stada Arnavut taraftarlar alınmamıştı. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Sırbistan Ziyareti Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement