Asım Aykan: "Turizm Memleketimizin Geleceğidir" - Son Dakika
Politika

Asım Aykan: "Turizm Memleketimizin Geleceğidir"

Asım Aykan: "Turizm Memleketimizin Geleceğidir"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, turizmin Trabzon’un geleceği olduğunu belirterek, fındığın yerini turizme bırakmaya başladığını söyledi.

22.02.2015 11:29

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, turizmin Trabzon'un geleceği olduğunu belirterek, fındığın yerini turizme bırakmaya başladığını söyledi.

Geniş istişareler sonucu aday olduğunu dile getiren Aykan, mecliste Trabzon için tecrübeli siyasetçilere ihtiyaç var diye düşünen kişilerin talebi doğrultusunda ayağa kalktığını kaydetti.

Aykan, siyasetin en önemli unsurlarından birinin güven olduğunu aktararak, "Siz milletinize güven verirseniz, karşılığını alırsınız. Bu şehir beni 2 kez belediye başkanı, 2 kez de milletvekili olarak seçmiştir. Tekrar ihtiyaç duyuldu, koştum geldim. Hiçbir zaman görevden kaçmadım, kaçmayacağım da. Memleketim için milletimiz teveccüh eder ve Ankara'da uygun görürse göreve hazırım" dedi.

"Büyük hedefler ile yoğrulup; küçük hedeflerde boğulmamalıyız" diyen Aykan, "Enerjimizi doğru yönde kullanıp, büyük projeler için kullanmalıyız. Ben de bölgemize ait tüm projelerin takipçisi olacağım. Küçük projeler ile değil; büyük projeler ile ilgileneceğim. Bu seçimler bizim için seçimlerin Ana'sı ve Milat'ı olacaktır. 1 oya bile ihtiyacımız olacak. Devletimizin mahremine inerek dinleyip, dinlediklerini de servis eden kişileri, bağımsız, kendi ayakları üzerinde durarak sürekli büyüyen, dünyadaki mazlumların dostu olan Ak Parti'nin varlığı rahatsız etmiştir. Kültür yozlaşmasına sebebiyet verenlere ve özgürlük ile rezilliği birbirine karıştırıp istikrarlı gidişatımıza, düzenimiz ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. 'Ondan muhtar bile olmaz' dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın varlığından ve ülkemizin geldiği noktadan mutsuzluk duyan insanlar, şimdi ne yapacaklarını iyice şaşırmış hale geldiler. Milletin iradesine saygı göstermeyen bu kişiler yeni yeni hesaplar yapmaya başlayıp, sırtı yatak yüzü görmeyen mazlumların liderini 'nasıl ederiz de aşağı alırız' projeleri üretmeye başladılar. Türkiye'de bir çete düzeni kurup, 'Ne tür fesatlıklar yaparız' gayesi içinde harıl harıl düşünmektedirler" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin ülkeyi bataklıktan kurtardığını söyleyen Aykan, "AK Parti ülkeyi bataklıktan alıp; ummanlara açmış, halkın vicdan terazisinde karşılığını almış idealist insanların bir araya geldiği büyük bir gemidir. Bizim için hizmet yolunda aday adayı olmuş tüm arkadaşlarımız birer kıymettir. Bu bir hizmet mücadelesidir. Ülkemiz bugün ve geleceği için ne tür mücadeleler verdiğimizin kitabını okuyacak olan gelecek kuşaklar, duacımız olacaktır. Artan oylarımız ortaya ne kadar doğru politikalar koyduğumuzu göstergesidir. Milletimizin emanetini hiçbir zaman ayaklar altına almayarak, bize güvenenleri mahcup etmedik. Milletimiz bize yasakları kaldırıp, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerine gitmemiz için oy verdi. Bizde milletimizin isteğini yerine getirmek için partimizin ilkelerinden taviz vermeden gerekeni yaptık. Başkanlık sistemi şart oldu. Çift başlılık yönetim ve koalisyon sistemi yerini tek bir kişiye bırakmalı. Milletin seçtiği isim lider olup, ülke tek bir elden yönetilmeli" şeklinde konuştu.

"TURİZME YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ"

Turizme yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Aykan, "Örnek alabilecek olduğumuz hastaneler var. Bilhassa tam donanımlı bir şehir hastanesi memleketimiz için şart oldu. Turizm memleketimizin geleceğidir. Fındık yerini artık turizme bırakıyor. Sırtımızı yasladığımız dağların birer maden olduğunu yeni fark ettik. Bir an önce 3.250 yatak kapasiteli şehrimizin yatak sayısını arttırıp, alt yapı çalışmalarına başlamalıyız. Üzerinde durduğumuz Samsun- Artvin arası sırtını dağlara yaslayan ve yaylalarımızı birbirine bağlayan bir 'Yeşil Yol' projesi var. Bu projeyi bir an evvel hayata geçirip, turizme yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız. Şehrimizin bir dinamizme ihtiyacı var ve anahtarı da turizm olacaktır. Memleketimizin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Doğu Karadeniz ve işsizliğin tek çıkış yolu turizmdir. Bu sorunu aşmamız için gençlerimize önemli sorumluluklar düşecek. Turizmin gelişmesi ile birlikte çok sayıda vasıflı ara elemanlara ihtiyaç duyulacak. Bu nedenle zamanının çoğunu sosyal ağlardan harcayan gençlerimiz, bir an önce gerekli meslek edindirme kurslarına ilgi gösterip, ihtiyaç duyacakları belgeleri almalı" diye konuştu.

"BELEDİYEMİZİN KENDİ BÜTÇESİ İLE TRABZON'UN PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMESİ ÇOK ZOR"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi ile Trabzon'un projelerini gerçekleştirebilmesinin çok zor olduğunu belirten Aykan, "Kanuni Bulvarı bittikten sonra şehrimizin görünümü de değişip, trafiği de rahatlatacak. Bulvarın bitimine yakında Güney Çevre Yolu'nun çalışmalarına başlayacağız. Kanuni Bulvarı gibi Tren Yolu, Havalimanı 2. Pisti ve kentsel dönüşümleri de tamamlayıp şehrimizi yeni ve rahat yaşam alanlarına kavuşturmalıyız. Belediyemizin kendi bütçesi ile Trabzon'un projelerini gerçekleştirebilmesi çok zor. Belediyelerimize daha fazla kaynak ayrılmalı. Büyük projelerin takibi için yeterli bütçeye sahip değiller. Yeni bir yapılanma ile yerel yönetimlerimizi ayağa kaldırmamız lazım. Eğitim olmaz ise olmazımız olmalı. Trabzon insanının eğitime vermiş olduğu önemi masaya yatırmalıyız. Nerede ne seviye de olduğumuzu gözden geçirmeliyiz. Farklı illerde insanlar banka kredilerine çocuklarını okutabilmek için başvururken, bizde ise ev ya da araba alabilmek için başvuruyor. Çocuklarımızın eğitimi için ebeveynlere çok önemli görevler düşüyor. Evlatlarını doğru yönlendirip, daha çok eğitimlerine konsantre olmalarını sağlamalılar, çünkü geleceğimiz için global değil; uzman kişiler yetiştirmeliyiz. Bu makam yüce Türk milletinindir. Biz sadece onların hizmetkarlarıyız" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Asım Aykan: 'Turizm Memleketimizin Geleceğidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement