Askere Sivil Yargı Kararı En Geç Salıya - Son Dakika
Politika

Askere Sivil Yargı Kararı En Geç Salıya

Askere Sivil Yargı Kararı En Geç Salıya

Genelkurmay Başkanı'nın Yargılanma Süreciyle İlgili Tartışma Başlatan, Darbeci Askerlere Sivil Yargı Yolunu Açan Düzenleme Nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hafta Sonu Programını Değiştirdi.

05.07.2009 01:35

Genelkurmay Başkanı’nın yargılanma süreciyle ilgili tartışma başlatan, darbeci askerlere sivil yargı yolunu açan düzenleme nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hafta sonu programını değiştirdi.

Gül’ün değişiklik yaparak, bu akşam Ankara’ya dönmesi yasayla ilgili kararın yarın ya da en geç salı verileceği beklentisini doğurdu. Halbuki Köşk’ün daha önce duyurduğu programa göre Gül, bugün Edirne’de Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izledikten sonra İstanbul’a geçecekti. Yeni programa göre Gül, salı günü öğle saatlerine kadar Ankara’da olacak.

Hukukçular hafta sonu çalıştı

Çankaya Köşkü’nde önceki gün 1.5 saat görüştüğü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den hükümet ile askerin görüşlerini alan Gül’ün 3 hukukçu kurmayı, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz, Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Daire Başkanı Hamdi Güleç ile Hukuk İşleri Müdürü Emin Sınmaz da yasa için hafta sonu mesaisi yaptı. Gül, yasaya ilişkin kararını, hukukçularının, hükümet ve askerin yanı sıra yüksek yargının bu konuda hazırladığı raporları okuduktan sonra verecek.

Gerekçeli onay bekleniyor

Yasa için 15 günlük inceleme süresinin tamamını kullanmayacağına kesin gözüyle bakılan Gül’ün yasayı onaylayıp, daha önce türbanla ilgili düzenlemede yaptığı gibi, düzenlemenin yol açtığı kaygıların giderilmesine yönelik beklentilerini içeren bir gerekçe yayımlayabileceği belirtiliyor. Hükümet de, Genelkurmay Başkanları ve kuvvet komutanları için izin koşulu getirecek ve sadece Yüce Divan’da yargılanmalarını sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

İlk protokol görevi

İSTANBUL Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ilk protokol görevini, İzmir’den gelen Gül’ü karşılayarak yaptı. Gül, Çapkın’ı elini sıkarak kutladı ve sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Askere Sivil Yargı Kararı En Geç Salıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement