Bakan Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi'nin Açılışına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi'nin Açılışına Katıldı

Bakan Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi\'nin Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi’nin açılışına katıldı.

08.04.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi'nin açılışına katıldı.

Tarihi Odunpazarı ilçesinde açılışı yapılan Türk Ocakları binası ile 105 yıllık gelenek yaşatılacak. 1912'de İstanbul'da bir kültür derneği olarak kurulmuş ve Cumhuriyet döneminde Türkiye'de milli devletin oluşumuna katkıda bulunmuş milliyetçi örgüt olan Türk Ocağı, faaliyetlerine Eskişehir'de de devam edecek. Yapılan açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Tuna, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, tarihi bilgiler verdi. Ocağın nasıl kurulduğuna da değinen Başkan Ünal, "Bu kutlu ocak, Türk milletine, Anadolu coğrafyasının üç misli büyüklüğündeki vatan topraklarını 21 günde kaybetmesinden sonra bir araya gelen askeri tıbbiyeli gençlerin bir ateş yakmasıyla ortaya çıkan bir ocak, bir bina. Onlar çıngıyı yaktılar, gönüllerde alev yaktılar, münevverlere müracaat ettiler ve o münevverler o Karaca Ahmet mezar taşının arasında toplanan bu çocuklar ve o münevverler bu ocağı kurdular" dedi.

"Eskişehirlilerin birlik, beraberlik içerisinde kaynaşmasına vesile olur"

Başkan Ünal'ın ardından kürsüye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şubenin kendisine yaraşır bir mekana yerleştiğini söyledi. Başkan Kurt, "Bugün Türk milliyetçiliğinin en eski sivil toplum örgütünün Eskişehir şubesi, Eskişehir'de kendine yaraşır bir mekana yerleşiyor. İnşallah burada başarılı çalışmalar devam eder. Eskişehirlilerin birlik, beraberlik içerisinde kaynaşmasına vesile olur. Türk dünyası dilde, fikirde ve işte birlik şiarıyla dünyada hak ettiği yere gelme noktasında bilimsel çalışmalarını kendi öz güveni içerisinde bu binada gerçekleştirir" diye konuştu.

"Asırlık iki çınar birbirini bulmuştur"

Açılışta bir diğer konuşmayı Eskişehir Valisi Azmi Çelik yaptı. Türk Ocağı'nın 117 yıllık Sivrioğlu Konağı'nda yer alacağını belirten Çelik, "105 yıllık bir maziye sahip, ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Ocaklarının Eskişehir şubesine tahsis edilen, yeni yönetim binası olarak kullanılacak bu tarihi mekanın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Son yıllarda ülkemizin birçok ilinde ve burada ilimizde de bize geçmişimizden miras kalan tüm kültür varlıkları tek tek yeniden hayat bulmakta, gerekli restorasyon işlemlerinin ardından bu kültür varlıklarımızın bir kısmı da bugün olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarımızın kullanımına tahsis edilmekte. Bizim güzel bir sözümüz var; 'Altının kıymetini sarraf bilir' diye. Yüzeyi 117 yıllık bir geçmişi olan Sivrioğlu Konağının, 105 yıllık mazisi olan Türk Ocaklarına ev sahipliği yapacak olması da çok hoş bir tevafuk olmuş, asırlık iki çınar birbirini bulmuştur diyorum" şeklinde konuştu.

"Türk Ocakları yerli ve milli duruşu ayakta tutuyor"

Açılıştan önce son konuşmayı Bakan Avcı yaptı. Türk Ocakları'nın önemli hizmetler verdiğini anlatan Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Türk Ocakları söylendiği üzere, bilindiği üzere milli kültürün, milli terbiyenin, fikir hayatımızın geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, içtimai yapımızın sağlamlaştırılması ve milli mefkuremizin yüceltilmesi maksadıyla kurulmuştur. Türkiye'nin birçok şehrindeki şubeleri vasıtasıyla, maksadına uygun konularda sohbetler, seminerler, konferanslar, çeşitli toplantılar düzenleyen Türk Ocakları, çok mühim bir toplumsal talebe cevap veriyor ve mefkuresinin gereğini hakkıyla icra ediyor. Ayrıca Türk Ocakları yayınlarıyla, gerçekleştirdikleri program ve faaliyetlerle kültür-sanat dünyamızdaki çok önemli hizmetler, Türkiye genelinde de çok önemli hizmetler veriyor ve tabii bununla da yerli ve milli duruşu ayakta tutuyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi'nin Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement