Bakan Çağlayan: Türkiye Ekonomisi Uçmak Durumundadır - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan: Türkiye Ekonomisi Uçmak Durumundadır

Bakan Çağlayan: Türkiye Ekonomisi Uçmak Durumundadır

Ekomoni Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesi Mersin'de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla görüştü.

08.02.2013 17:24

Ekomoni Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesi Mersin'de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla görüştü. Türkiye'nin yer yıl yüzde 6 büyümesi gerektiğini belirten Çağlayan, "Türkiye ekonomisini biz karayolundan götüremeyiz. Bunu anlayanlar anlıyor. Türkiye ekonomisi uçmak durumunda olan bir ekonomidir" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, karayolu ile Mersin'e geldi. Otobandan kente giren Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve beraberindekilerle birlikte merkez Toroslar İlçesi'nde bulunan Hacı Şükrü Camii'nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Çağlayan, sorunları dinlendi. Semtte okul sıkıntısı bulunduğunu dile getiren vatandaşlar, mahalle ortasından geçen bulvar üzerine üst geçit yapılmasını istedi. Çağlayan bunun üzerine, "Burada yaşananlardan haberim var. Ben kendi paramla buraya üst geçit yaptırmak istedim. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı izin vermedi" dedi.

Çağlayan daha sonra bekleyen çocuklarla da sohbet etti. Bir çocuğa okulun durumunu soran Çağlayan, "okul çok uzak" cevabını aldı. Bunun üzerine devreye giren Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun okulun uzak olmadığını dile getirmesi üzerine, Çağlayan, "Canım okul ona göre uzak. Size göre yakındır" diye gülerek esprili bir şekilde cevap verdi.

2 PROTESTOCU GÖZALTINDA

Çağlayan ardından araç konvoyu ile merkez Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi'ndeki GMK Bulvarı üzerinde esnafla sohbet etmeye gitti. Sohbet öncesi, bir restoran önünde partililer tarafından karşılanan Çağlayan, burada sohbet ettikten sonra içeriye geçerek yemek yedi. Yemek sırasında, 2 genç kapı önünde protesto gösterisinde bulundu. "Bu memleketi size yedirmeyeceğiz" diye bağıran 2 gösterici, gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BÜYÜMEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Çağlayan, restorandan çıktıktan sonra ise gazetecilerle bir süre sohbet etti. Büyümenin önemine değinen Bakan Çağlayan şunları söyledi:

"Türkiye ekonomisi artık büyümeye planlanmış ve alışmış olan bir ekonomidir. Türkiye ekonomisini biz karayolundan götüremeyiz. Bunu anlayanlar anlıyor. Türkiye ekonomisi uçmak durumunda olan bir ekonomidir. 2 gün önce sayın Başbakanımız Slovakya'da katıldığı toplantıda aynen bunu ifade etti, 'Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürecek yol, karayolu değildir, uçaktır. Uçarak gideceğiz. Biz her sene ortalama yüzde 6, 6.6 civarında büyümesi gereken bir ülkeyiz. Dolayısıyla bu büyümeyi gerçekleştireceğiz. Elbetti ki enflasyon, tek haneli enflasyonu, cari açığın kontrol altına alınması ki şu anda bu dengeleri gözeterek biz şimdi ekonomimizi sürekli büyütecek, geliştirecek yatırımı ve istihdamı, ihracatı artıracak bir sistemi bulmamız lazım. Türkiye diğer dünya devletlerinden sıyrılmıştır. Hem sanayi üretim kapasitemizi, hem imalat sanayi endekslerimizi sürekli yükseltmemiz lazım. Bilhassa sanayi olmazsa olmazdır. Bunun içinde hükümet olarak her türlü çabayı gösteriyoruz."

Bir soru üzerine hafta sonu gerçekleşecek olan Fenerbahçe- Mersin İdmanyurdu maçına da değinen Çağlayan, "Pazar günü inşallah güzel bir futbol oynanır ve son derece centilmence bir karşılaşma olur. Gerek oyuncularımız, gerek seyircilerimiz için söylüyorum inşallah galibiyeti biz alırız" diye konuştu.

İKİNCİ PROTESTO

Bu sohbetin bitiminin hemen ardından Bakan ikinci kez protesto ile karşılaştı. Bu kez 3 genç protesto eylemi gerçekleştirdi. 'AKP defol, bu sokaklar bizim', 'AKP defol bu Mersin bizim' sloganları atan 3 gösterici, önceden önlem alan sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bazı gençler yere yatırıldı. Göstericiler daha sonra polis araçlarına bindirilip Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Çağlayan esnaf gezisini sürdürdü. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan: Türkiye Ekonomisi Uçmak Durumundadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement