Bakan Eroğlu: Antalya'da 32 Dere Islah Edildi - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: Antalya'da 32 Dere Islah Edildi

Bakan Eroğlu: Antalya\'da 32 Dere Islah Edildi

Antalya'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentte bugüne kadar 32 derenin ıslah edildiğini, devam eden 21 dere ıslahı projesi daha olduğunu söyledi.

16.02.2013 15:37

Antalya'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentte bugüne kadar 32 derenin ıslah edildiğini, devam eden 21 dere ıslahı projesi daha olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Mardan Palace Hotel'de üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen basına kapalı toplantısına katıldıktan sonra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Milletvekillerinin eşlik ettiği Bakan Eroğlu, geçen yıl Antalya'ya 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydetti. Bakanlık olarak 2013 yılında 1 milyar liralık yatırım planladıklarını belirten Veysel Eroğlu, Antalya'ya eli boş gelmediklerini ve 37 müjde getirdiklerini söyledi.

32 DERE ISLAH EDİLDİ

Bakan Eroğlu, Antalya'da hayata geçirilen projeler ile planlanan projeleri valilikte düzenlendiği basın toplantısıyla açıkladı. Antalya için taşkın korumanın çok önemli olduğuna değinen Veysel Eroğlu, ardındaki dağlardan yağmurun hızla derelere geldiği ve taşkınlara neden olduğunu söyledi. Kentte bugüne kadar 32 derenin ıslah edildiğini belirten Bakan Eroğlu, 62 meskün mahal, 123 bin dekar arazinin bu ıslahlarla sel baskınlarından kurtarıldığını dile getirdi. Eroğlu, devam eden 21 dere ıslahı projesi daha olduğunu da kaydetti.

IRMAK'IN SELE KAPILMASI

Bakan Eroğlu, gazetecilerin perşembe gecesi Sarısu'da sel sularına kapılıp kaybolan ve bugün cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye'nin ölümüne ilişkin sorusunu yanıtladı. Sarısu'nun Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hudutlarından geçen bir dere olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Bazen şişe ağzı dediğimiz daralan kesitler olabiliyor, yanlış bir takım imalatlar olabiliyor" dedi.

Antalya'da bir yıldaki yağış miktarı 110 kg iken kentin perşembe akşamı 4 saatte 108 kg yağış aldığını belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çok üzüldük. Hakikaten ızdırap veriyor. Çocuğa Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu tür konularda tüm kurumların bizim gibi hassas olmasını diliyorum. İnşallah başka acılar yaşanmaz. Bu konuda üzerimize düşen görevi de yapmaya hazırız. Tamamen Büyükşehir Belediyesi hudutları içinde ve zabıtaların takip etmesi, yönlendirmesi lazımdı."

'ARAÇ YOLU KARIŞTIRDI'

Sarısu deresinin ıslahının yapıldığını belirten Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise o günkü kazada aracın sele kapılmadığını, araç sürücüsünün yolla kanalı karıştırdığını söyledi. Eğer kanalın yanında işaret olsa karıştırmamış olabileceğini belirten Altıparmak, "Polisler de koşmuşlar uyarmak için ama yetişememişler. Ama ilk müdahale eden de polisler olmuş. Girmemesi lazımdı, cesaret gösterip, 'geçerim' diye düşünmüş. Sel çok yükseldiği için dere ile yolu kapatmış. Onlarca araç durdurulmuş orada" dedi.

'ENDİŞE ETMEYİN, PROBLEM YOK'

Antalya'nın Finike İlçesi Alacadağ'da sedir ve kızılçam ormanı alanındaki taş ocaklarının ortaya çıkardığı görüntünün sorulması üzerine de Bakan Eroğlu, o bölgeyi bildiğini ve o alanın normal taş ocağı için izin verilecek bir alan olduğunu dile getirdi. Taş ocaklarının izinli alanın dışına çıkmadığını ileri süren Bakan Eroğlu, fotoğraflara karşın ağaç kesilmesinin de söz konusu olmadığını ileri sürdü. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim çok güçlü bir orman teşkilatımız var. Yani izin verilmeyen alanda yaptığı zaman çok büyük cezası var, ruhsatı iptal edilir, hatta hapis cezasına kadar gider. Ruhsatlı alanda bazı mermerciler veya diğer taş ocakları kendi aralarında ihtilaf oluyor, şikayet ediyorlar. Türkiye'deki bizim verdiğimiz ruhsatlı alanlar yüzde 1'i ormanlık alanların. Endişe etmeyin, biz Antalya'yı koruyoruz zaten. Herhangi bir problem yok." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: Antalya'da 32 Dere Islah Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement