Bakan Eroğlu: Milletimiz 17 Aralık'taki Oyunu Gördü - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: Milletimiz 17 Aralık'taki Oyunu Gördü

Bakan Eroğlu: Milletimiz 17 Aralık\'taki Oyunu Gördü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 40 yıl içerisinde dünyanın tarihinin değişeceğini söyleyerek, "Milletimiz 17 Aralık'taki oyunu gördü." dedi.

08.02.2014 21:38  Güncelleme: 22:50

40 yıl içerisinde dünyanın tarihinin değişeceğini söyleyerek, "Milletimiz 17 Aralık'taki oyunu gördü. Bu oyunu yapanlar yıkılacak. 30-40 yıl içerisinde dünyanın tarihi değişecek. Bizlerin büyük hedefleri var. İnşallah 30 Mart'ta bu oyunu bozacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde gerçekleştirilen AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katıldı. İlk olarak Sandıklı ilçesindeki törene katılan Bakan Eroğlu, daha sonra Sinanpaşa ilçesindeki törene katıldı. İlçede bir düğün salonunda gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse ve Belediye Başkan Adayı Murat Karakoyun katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Milletvekili Halil Ürün, 17 Aralık operasyonunun hükümete yönelik bir darbe girişimi olduğunu kaydetti. Operasyonda görev alan savcı ve hakimleri eleştiren Ürün, "Oynuyorlar, planlıyorlar gelip burada birde icra ediyorlar. Birde içimizden bulabildikleri bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar ihanete yöneltmiş insanları kullanarak bizleri yanıltmaya ve kandırmaya çalışıyorlar. Türkiye 30 Mart yerel seçimlerine girerken 1 yıl öncesinden başladılar. Önce 7 Şubat'ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanımıza yönelik bir operasyonla başladılar işe. Ama hükümetimiz ve Başbakanımız olaya el koydu ve TBMM'de bir kanun çıkartarak o operasyonu boşa çıkardılar. Bir operasyona daha giriştiler. Ama bu sefer kılıf çevre ve yeşillik değil, yolsuzluktu. '14 aydır takip ediyoruz, 24 aydır takip ediyoruz, bunlar yolsuzluk yapıyorlardı, içinde de 4 tane bakan vardı' diye Türkiye'yi önce bir silkelediler. Ancak bu memleketin bir sahibi var. Milletin seçmiş olduğu çok güçlü bir hükümeti var ve tabi ki onun başında da çok güçlü bir Başbakanı var. Hükümet olaya anında müdahil oldu. Gereken görev değişiklikleri yapıldı. Çünkü operasyonun arkasında çok ciddi bir oyun vardı" dedi.

"SAAT 05.45'TEN İTİBAREN MEDYAYA CANLI YAYINLARA BAŞLADILAR"

Yolsuzluk kılıfına sarılmış bu operasyonun sonucunda öncelikli olarak bütün Türkiye'ye yetecek operasyonun, Türkiye'nin en önemli projelerini yapacak olan iş adamlarının derdest edilmesi olduğunu söyleyen Ürün, "Onların bütün mal varlıklarına el konuşmak sureti ile Türkiye'nin göz bebeği projeleri engellenecekti. Fakat en güçlü kuruluş olan Halkbank'tan vurmaya başlamışlardı olaya. Halkbank'a bu operasyonları sonucu borsada yaklaşık 6 milyar dolar zarar ettirdiler. Arkasından da tüm Türkiye'de ne kadar yapılmış hayırlı iş varsa onları durdurmaya çalışıyorlardı. Amaçları buydu. Bunu 17 Aralık günü sabah 05.00'de başlatılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonuydu. Ardından 3-4 operasyonu birbirine karıştırdılar. Birisini Halkbankası'na karşı, birisini İstanbul Fatih Belediyesi'ne karşı, birisini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı düzenledik diyorlardı. Ama hepsini aynı anda saat 05.00'de başlattılar. Saat 05.45'ten itibaren ise medyaya canlı yayınlara başladılar. Saat 05.30'da çekilmiş fotoğrafları servis ettiler. 'İşin içinde bakanlar var, onlar ve hükümet istifa etmeli' dediler. Aralık ayı sonunda TBMM'de bütçeyi görüşürken muhalefet partisi sözcüleri başladılar bize, 'Siz hırsızsınız' demeye. 1-2 gün geçtikten sonra anladık ki bu bir darbe. Eğer bu gerçek bir soruşturma olsaydı saat 05.00'e kadar gizli tutulup yasaya uyuluyorsa, soruşturmanın gizliliği ilkesine uyuluyorsa saat 05.00'den sonra da uyulmalıydı" diye konuştu.

"40 YIL İÇERİSİNDE DÜNYANIN TARİHİ DEĞİŞECEK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise, 17 Aralık operasyonunun dış mihrakların Türkiye üzerindeki kirli amaçlarından birisi olduğunu söyledi. Türkiye üzerinden oynanmak istenen oyunların yeni olmadığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bunlar plan yapıyor 300 yıldan beridir. Haçlı seferleri ile birlikte 100 yıldır plan yapıyor, İslam'ı ve milletimizi imha etmek için plan yapıyorlar. Ama mertçe de yapmıyorlar, kalleşçe yapıyorlar. Ama hedefleri şu; böl, parçala, birbiri ile vuruştur Suriye, Mısır gibi, neticede bunlar kendiliğinden yok olsun. Onların bir hesabı var ancak Allah'ın da bir hesabı var. Onların vecizeleri başlarına yıkılacaktır. Ama bizlerinde uyanık olması lazım. Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini daha iyi pekiştirmeli. Öyle büyük oyunlar var ki, faiz lobisinin oyunları mı. Biz ayağa kalkmak için 6 sıfırı attık, enflasyon canavarını yenmek için yapılanları engellemek için neler yaptılar. Faizler yüzde 64 olsun diye neler yaptıklar. İstediler ki çiftçilere verilen krediler yüzde 58 ile verilsin. Soyulan bankalar olsun istediler. Bundan kim istifade ediyor? Hortumcular. Kim kaybediyor, millet. Sizlerin gayretleri ile çok büyük hizmetler yapıldı. Toplanan vergilerin yüzde 86'sını faize gittiğini milletimiz unuttu. Bakın Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye 26. sırada yer aldığı ekonomisini 16. sıraya getirdi. Artık başı dik bir Türkiye var. Dış düşmanlar bu Türkler çok oluyor, önünü keselim dedi. Biz büyük bir milletiz ve şanlı bir tarihimiz var. Ben milletimizin ferasetine, duyarlılığına aşığım. Milletimiz 17 Aralık'taki oyunu gördü. Bu oyunu yapanlar yıkılacak. 30-40 yıl içerisinde dünyanın tarihi değişecek. Bizlerin büyük hedefleri var. İnşallah 30 Mart'ta bu oyunu bozacağız" dedi.

Bakan Eroğlu'nun Afyonkarahisar'da ziyaretlerine yarın da devam edeceği öğrenildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: Milletimiz 17 Aralık'taki Oyunu Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement