Bakan Güler fabrika açılışına katıldı MARDİN - Son Dakika
Politika

Bakan Güler fabrika açılışına katıldı MARDİN

Bakan Güler fabrika açılışına katıldı MARDİN

Bakan Güler fabrika açılışına katıldı MARDİN

21.09.2013 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler "Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onun için çözüm sürecinin değerini bilmemiz lazım " dedi.

Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin'de 5 milyon liraya mal olan Kalekim Mardin Fabrikası'nın açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Güler,Mardin'in farklı inançları ve kültürlerin harmanlandığı bir kent olduğunu ifade ederek katılımcılara Türkçe, Arapça,Kürtçe ve Süryanice 'Hoş geldiniz' dedi.

Güler, Kale Grubu'nun Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biri olduğunu, Mardin'de fabrika açılmasının büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek "Kale Grubu geldiyse bu önemli. Bu bölgeye vereceğiniz katkı çok önemli. Kale Grubu'nun yaptığı öncülüğü diğer şirketler de yapmalı" dedi.

Çözüm sürecine her bölgeden destek verildiğini belirten Güler şunları söyledi:

" Son 7-8 aydır bu sürecin mutluluğunu bu sürecin bölgeye getirdiği huzuru yaşıyor buradaki insanlar. OSB'lerin ülkenin katma değerine istihdamına vergi gelirlerine getirdiği katkıyı biliyorum. Elbetteki bütün bunların temelinde huzur vardır. Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onun için çözüm sürecinin değerini bilmemiz lazım. Bu sürecin baltalanması için de çabalar var, onların da farkındayız. Bölge insanı bu çabalar içinde olanlara gerçek cevabını inşallah verecektir. Son 10 yıllık dönemde kamu yatırımlarında bu bölgede özellikle Mardin için ifade ediyorum. 75 kata yakın bir artış söz konusu oldu. İhracat rakamarında kamu yatırımlarında ve özel yatırımlarda çok büyük gelişmeler oldu. Özellikle teşvik sisteminin gelmesinden sonra artan yatırımlar ile bugün hem yatırımcı sayımızı artırdık hem de ihracat rakamlarımızı belirli bir seviyelere getirdik. Ama bunlar yetmez."

-Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay

Okyay, 56 yıllık bir Grup olarak seramikten, havacılığa kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirket ile doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağladıklarını söyledi.

Kale Grubu'nun bin 300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktası ile bir "Büyük Dünya Ailesi" kimliğine kavuştuğunu bildiren Okyay, "Bugün buradaki buluşmamıza vesile olan Kalekim, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye'de ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise beşinci sırada yer alıyor" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da 'çözüm süreciyle' birlikte bölgede yaşanan huzur ortamının ekonomik ve istihdam olanaklarını geliştirdiğini belirtti.

Ortadoğu genelinde ve Türkiye sınırlarının yakınında çatışma ve istikrarsız yaşandığını dile getiren Bahçıcan, şöyle konuştu:

"Birlikten kuvvet doğar, sözü, tam da bugünler için söylenmiş bir söz. Ne mutlu bizlere, istikrarsızlık coğrafyası Ortadoğu'da birliğimizi muhafaza ederek, Türkiye'nin aydınlık geleceğine güvenerek, bugün buradaki örnekte olduğu gibi ülkemizi ekonomik olarak geliştirmenin çabası içindeyiz. Huzur ve yatırım, adeta el ele vererek bu coğrafyada yola çıkmış durumda. Yeni teşvik sistemi,bu güzel gelişmeye çok önemli bir katkı ve destek sağlıyor. Yatırım ve üretim aşkının ülkemizde korunması ve desteklenmesi gerekiyor. Bunu sadece devletten değil toplumumuzdan da bekliyoruz."

Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise Mardin'de yapılan yatırımlar ve yapılması düşünülen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Cengiz, OSB 'de doluluk oranının yüzde 99'lara ulaştığını 2 OSB çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

Konuşmalarının ardından Kale Grubu Başkanı Okyay fabrikanın açılışında emeği geçenlere seramik tabak vererek teşekkür etti.

Fabrikanın açılış kurdelesini, Bakan Güler, Okyay, Bahçıvan, Vali Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey kesti.

Bakan Güler daha sonra fabrikayı gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Arsa olarak 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilen fabrikanın tek vardiya üretim kapasitesi 90 bin ton olan fabrika 5 milyon TL yatırımla gerçekleştirildi.

Bakan Güler açılışın ardından Kızıltepe ilçesi Işıklı köyünde geçtiğimiz günlerde vefat eden Hacı Şakir Duyan'ın taziyesine katılarak yakınlarına baş sağlığı diledi.

Kalekim Mardin Fabrikası'nın açılışı.detaylar

İçişleri Bakanı Muammer Gülerin konuşması

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın konuşması

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın konuşması

Kale Grubu Başkanı Okyay fabrikanın açılışında emeği geçenlere seramik tabak vermesi

Fabrikanın açılış kurdelesini, Bakan Güler, Okyay, Bahçıvan, Vali Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey kesti.

Bakan Güler fabrikayı gezisi

Bakan Güler'in Kızıltepe ilçesi Işıklı köyünde Hacı Şakir Duyan'ın taziyesine katılarak yakınlarına baş sağlığı dilemesi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Güler fabrika açılışına katıldı MARDİN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement