Bakan Günay'dan Kanal İstanbul'a Siirli Destek - Son Dakika
Politika

Bakan Günay'dan Kanal İstanbul'a Siirli Destek

Bakan Günay\'dan Kanal İstanbul\'a Siirli Destek

Bakan Günay, İçmeler Beldesi'nin 1'i CHP ve 4'ü DP'li belediye meclis üyesi ile bir süre önce DP'den istifa eden Belediye Başkanı Zeki Eren'in AK Parti'ye katılımları için düzenlenen törene katıldı

04.05.2011 21:05

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın Projem' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in, 'Deli derler ağlasam kimse bilmez, ağladım mı içimizden' dizeleriye destek verip, CHP'ye "Tabelasında halk olup, millete hizmet etmeyenler, halkları kutaplara bölenler, 10 yıldır millet tarafından tasnif edilmiştir" sözleriyle yüklendi.

Bakan Günay, Marmaris'in turistik İçmeler Beldesi'nin 1'i CHP ve 4'ü DP'li belediye meclis üyesi ile bir süre önce DP'den istifa eden Belediye Başkanı Zeki Eren'in AK Parti'ye katılımları için düzenlenen törene katıldı. İçmeler Beldesi'ne gelişi sırasında, Bakan Günay'ı, Muğla Valisi Fatih Şahin, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve partililer karşıladı.

Beraberindeki heyet ile 3 kilometrelik halk plajında yürüyüş yapan Bakan Günay, daha sonra törenin yapılacağı Martı Resort Otel'e geçti. Bakan Günay, buradaki konuşmasında CHP'ye yüklendi. Bakan Günay, "Milletin, 'Artık yeter' dediği dönemler de ülkemizin başına geldik. Ana ve yavru muhalefet, halkı kutuplaştırıp, onların içine girmeyerek millete 'Yeter' dedirtti" dedi.

ŞİİRLİ DESTEK

Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın Projem' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a da değinen Bakan Günay, "Başbakan Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirilen çalışmaları, halkımızın uzun yıllar hayal ettiği ve bir türlü hayata geçiremediği çalışmalardır. Bu proje ile Avrupalı Türklerin çalışmalarını hayal edecektir. Bazı kesimler tarafından çılgın denilen bu projeler marina, otel, fabrika ve iş alanları sağlayacak çalışmalardır. Hasan Hüseyin'in, 'Deli derler ağlasam kimse bilmez, ağladım mı içimizden' mısraları bence her şeyi anlatmakta. Bir dönem ben yurt dışına çıktığımda Avrupalı'nın çalışmalarına bakıp içimden ağlıyor, kıskanıyordum. Şimdi kıskanacak hiç bir şey kalmadı" diye konuştu.

İZMİR TURİST SAYISINDA GERİDE KALDI

Türkiye'nin turizmde marka olduğunu vurgulayan Bakan Günay, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl hedef, ülkemize 23 milyon turist getirmek. Bizler aynı gemi içinde yüzüyoruz. Bu geminin başına bir şey gelirse hepimiz üzülmeliyiz. Avrupalı'nın düne kadar müzeleri gıpta ile takip edilirdi, şimdi ülkemizde ki müzeler Avrupalı'nın gözdesi. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda turizmden yüzde 70 pay alması için çılgın denilen marina, uluslararası tesisler, ultra lüks konaklama tesisleri ve altyapı projelerini hayata geçireceğiz. "

Antalya ve Muğla bölgesi her yıl gelen turist sayısında katlama yaparken İzmir'in geride kaldığına da dikkati çeken Bakan Günay, "Geçen yıl İzmir'e 1, 5 milyon turist geldi. İzmir yöneticileri kavga yerine birlik içinde ayağa yere basan projeleri yapsaydı bugün Antalya ve Muğla'ya gelen turistlerden daha fazla ziyaretçi olurdu. Başbakan Erdoğan önümüzdeki günlerde İzmirlilerin ekonomisi artıracak ve şehrin çehresini değiştirecek projelerini anlatacaktır" dedi.

Bakan Günay, konuşmasının ardından İçmeler Belde Belediye Başkanı Zeki Eren ile 3 DP'li ve 1 CHP'li meclis üyesine AK Parti rozeti taktı.

GÜNAY SARIGERME'DE OTEL AÇTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra, TUİ'nin 164 yataklı 5 yıldızlı tatil köyü Club Seno'nun açlışını yapmak üzere Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyüne geldi. Açılışta konuşan Bakan Günay, "Bu bölgede TUİ ile bu 6'ncı tesisimiz. Yolda gelirken de konuştuk, bölgenin ismi böyle giderse Tuigerme olacak" dedi.

2007'den bu yana TUİ'nin Türkiye'ye getirdiği turist sayısının 2. 5 milyondan fazla olduğunu belirten Günay, TUİ Ceo'su Dr. Andreas Karsten, Muğla Valisi Fatih Şahin ve Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ile otelin kurdelesini kesti.

GEREKSİZ GECİKMELER YAŞIYORUZ

Otelde de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Sarıgerme'nin eşsiz bir manzarasının bulunduğunu söyledi. Otel gezisinde gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Bakan Günay, iptal olan Sarıgerme Çevre Planı ile ilgili olarak, "Bölgede yapılan hiçbir yatırım heba olmayacak, biz bir yandan yargı kararlarını yerine getirmeye çalışıyoruz, bir yandan da yeni planlama çalışması yapıyoruz. Ne yazık ki bu tür itirazlar çok sık ve haksız nedenlere dayanıyor ama yargı ile zaman zaman gereksiz gecikmeler yaşıyoruz" dedi.

Bölgede kış turizmini canlandırma çalışmaları yaptıklarını söyleyen Günay, "Kış turizmi için uçak sayısını çoğaltmak istiyoruz. Bu kış bununla ilgili bizzat çalışma yaptım ama ne yazık ki, özellikle Ankara yöresinden bir duraklama oldu. Bu tür tesisler çoğaldıkça uçuşlarda paralel olarak artacak ve kış turizmi bu bölgede açılacaktır" dedi.

SALDIRIYI KINADI

Otelin açılışının ardından Hilton Dalaman Resort SPA'ya "Yeşil Yıldız" ödülünü vermeye gelen Bakan Günay burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı öğrendi. Bakan Günay programını yarıda kesti ve telefonla olay hakkında bilgi almaya çalıştı. Ardından televizyon başına geçen Günay haberleri takip etti.

Bakan Günay, "Çok üzgünüm herkes gibi, önce şehit polisimize Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşımıza acil sağlık diliyorum. Demokratik bir seçim olacak diye umut ediyoruz ülkemizde ama süreci sakatlamak konusunda çeşitli, örtülü ve açık girişimler var. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki günlerde yine böyle bir takım mayın girişimleriyle karşılaşacağız. Milletimizin metin olması gerekiyor, sükunet içinde demokratik bir seçim yapmaya, Türkiye'nin dünyada gelişen ekonomik ve demokratik imajını gölgeletmemeye çalışıyoruz. Birileri Türkiye'nin iyi ve güzel gidişinden rahatsız oluyor" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Günay'dan Kanal İstanbul'a Siirli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement