Bakan Işık: "Hainler Başarılı Olsaydı Türkiye Fiilen Bölünmüştü" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Bakan Işık: "Hainler Başarılı Olsaydı Türkiye Fiilen Bölünmüştü"

26.08.2017 17:19

Bakan Işık: "Hainler başarılı olsaydı Türkiye fiilen bölünmüştü"BALIKESİR - Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Fikri Işık, Adalet ve Kalkınma Partisi Erdek İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Balıkesir'in Erdek ilçesine geldi.

Bakan Işık: "Hainler başarılı olsaydı Türkiye fiilen bölünmüştü"

BALIKESİR - Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Fikri Işık, Adalet ve Kalkınma Partisi Erdek İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Balıkesir'in Erdek ilçesine geldi. Erdek Öğretmenevi Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Bakan Işık, 15 Temmuz'u kastederek, "Hainler başarılı olsaydı Türkiye fiilen bölünmüştü" dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan kongrede ilk konuşmayı Erdek Ak Parti İlçe Başkanı ve kongredeki tek Başkan Adayı Kemal Kayan yaptı. Son olarak kürsüye davet edilen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Fikri Işık, 2002 yılında iktidara gelen Ak Parti'nin 16 yıllık siyasi geçmişinde yaşadığı önemli olaylara değindi. Işık " 15 Temmuz'da TSK içerisine yapılanmış asker elbisesi giymiş hainler bir darbe teşebbüsüne girdiler. Ne yapacaklar? Darbe yapacaklar, Türk Milleti de bunlara teslim olacak ondan sonra memleketi güllük gülistanlık yapacaklar kendileri açısından. 40 yıldır sinsi sinsi devlette yuvalanan hainler zannettiler ki, o gece bu ülke kendilerine teslim olur, millet korkar sokağa çıkmaz. Bu millet karşısında namlu görünce, tüfek, tabanca görünce korkar sokağa çıkmaz. Ne oldu? Millet tarihinin en önemli direnişlerinden birini ortaya koydu. O hainlere göğsüyle karşı koydu. Bu aslında Türk Demokrasisi açısından da çok önemli bir milat oldu. Bundan sonra hiç kimse ben Türkiye'de silahlı kuvvetleri ele geçiririm ve bu marifetle darbe yaparım düşüncesini aklına dahi getiremez. Bilir ki, meşru seçilmiş hükümet orada olduğu sürece hiç kimsenin demokrasiye mücadelesi başarılı olmaz. Keşke bu 1960'da başarılabilseydi, daha önce başarılabilseydi. İnşallah son olur ve bundan böyle 15 Temmuz gibi bir benzeri girişim Türkiye'de yaşanmaz. Milletin de sokağa çıkmaya mecbur kalacağı bir olayı yaşamayız" dedi.

Işık, eğer FETÖ'cü hainlerin teşebbüsünün başarılı olması halinde bugün Türkiye'nin fiilen bölünmüş olacağını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Fikri Işık, kongredeki konuşmasının ardından yılbaşı gecesi İstanbul'daki ünlü eğlence mekanı Reina'ya düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Gümüşhaneli Güvenlik Görevlisi Hatice Karcılar'ın Erdek'teki evini ziyaret etti ve ailesiyle görüştü. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi. Bakan Işık Erdek temaslarının ardından Bandırma Ak Parti İlçe Teşkilatı'na geçerek temaslarda bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık: 'Hainler Başarılı Olsaydı Türkiye Fiilen Bölünmüştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement