Bakan Işık, Tümsiad Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Işık, Tümsiad Heyetini Kabul Etti

Bakan Işık, Tümsiad Heyetini Kabul Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genel Başkan Yaşar Doğan öncülüğündeki TÜMSİAD heyetini kabul etti.

11.03.2015 19:20

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genel Başkan Yaşar Doğan öncülüğündeki TÜMSİAD heyetini kabul etti.

Bakan Işık, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda konuşan Bakan Işık, KOBİ'lerin ekonominin lokomotifi olduğunu vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün yapılan ekonomi değerlendirme toplantısını hatırlatan Bakan Işık, KOBİ'lerin markalaşma ve kurumsallaşma süreçlerine yoğun destek vereceklerini kaydetti. 9 saat süren toplantıda en çok konulardan birisinin KOBİ'ler olduğunu anlatan Işık şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin inovatif yaklaşımla daha iyi hizmet sunan yapıya bürünmelerini çok önemsiyoruz, bunun için pek çok destek programı yürütüyoruz. Sanayiye yönelik ciddi destek paketini özellikle imalat sanayindeki KOBİ'leri güçlendirecek çalışmayı yapıyoruz üretim yapan kobilere yönelik önemli destekleri vermeye başlayacağız."

ARGE ve inovasyon konularında TÜBİTAK ve KOSGEB'in desteklerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Bakan Işık, "Karşılaştığımız en önemli sorunlardan bir tanesi farkındalık... KOBİ'ler desteklere nasıl ulaşacaklarının farkında değiller, buna yönelik Kalkınma Bakanlığıyla eğitim çalışmaları yapacağız. Ciddi bir iletişim ihtiyacı var, devlet olarak KOBİ'lerin ayağına biz gidelim dedik, sizlerle birlikte iş geliştirme ve inovatif yaklaşım konularında çalışma yapalım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık, Tümsiad Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement