Bakan Kılıç, Cyber Knife Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç, Cyber Knife Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Bakan Kılıç, Cyber Knife Merkezi\'nin Açılışını Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi’nde bulunan Cyber Knife (Sanal Bıçak) Merkezi’nin açılışını yaptı.

20.02.2014 20:35

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'nde bulunan Cyber Knife (Sanal Bıçak) Merkezi'nin açılışını yaptı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'nde gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, insan sağlığına katkıda bulunacak, destekleyecek ciddi bir yatırımın açılışında bulunduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'na teşekkür eden Bakan Kılıç, "Hastanelerimizin standartlarının ve kalitesinin üst seviyede olması çok önemli. Çünkü buraya gelen insanlar şifa bulmak için geliyorlar. Yanında gelen refakatçiler akrabalarının, sevdiklerinin, dostlarının şifa bulmak için geldikleri yerde kendilerine destek olmak istiyorlar. Bu destek olmayı da mümkün olduğu kadar en iyi şartlarda yapmak istiyorlar. Dolayısıyla bizim milletimize ve vatandaşımıza sağlayacağımız iyi sağlık hizmetleri çok büyük karşılık görüyor ve çok büyükte dua alıyoruz. Buradaki çalışmalarımızda Türkiye'de sadece kamu ve özelde toplam 10 tane olan cyber knifetan 4 tanesi kamu olanlardan birisinin Samsunumuzda olması bizim için tabii ki çok sevindirici bir unsurdur" dedi.

Cyber Knife cihazının kullanımının çok yüksek olmamasını isteyen Bakan Kılıç, "Teknolojinin insana hizmet etmesi noktasındaki en büyük adımlardan birisidir. Cyber knife çok ciddi bir teknolojidir. Şu anda burada bulunan cihazımız cyber knifelar arasındaki en gelişmiş olanıdır. Yani teknolojik açıdan en üst seviyeye gelmiş olan farklı farklı modelleri ve versiyonlar içerisinde barındıran tecrübelerden meydana gelmiş en üst seviyedeki makinedir. Çok kullanılmamasını temenni ediyorum. Çünkü amacı vücudumuzun içerisinde bizlere sıkıntı verici hatta ve hatta ölüme neden olabilecek bir rahatsızlığın giderilmesi için devreye girmesi gereken, kullanılması gereken bir cihaz. Bundan dolayı ümit ediyorum ki, kullanım amacı doğrultusunda tabi ki vereceği hizmet önemlidir ama inşallah çok hizmet vermesin. Vatandaşlarımız sağlık bir şekilde hayatlarını sürdürsünler ve bu süre içerisinde ancak ve ancak ihtiyaç duyduğu takdirde az sayıdaki kullanımla, ama duyulduğu zaman en üst seviyedeki teknolojiyle, en iyi hizmeti verebilecek. Teknolojiyle ve insan sağlığına en iyi şekilde katkıda bulunabilecek bir alt yapıyla hizmet vermekte bizim görevimiz, biz bunun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, kardeşlerimiz, büyüklerimiz şunu bilsinler ki, teknolojinin verebileceği en üst seviyedeki tıp teknolojisinin verebileceği en üst seviyedeki hizmet kamu hastanelerimizde kendilerine verilmektedir. Bu imkan mevcuttur" diye konuştu.

SAMSUN BİR SAĞLIK KENTİ

Kanser hastalığının erken teşhis edilmesinin, tedavilerinin yapılması ve insan sağlığının daha üst seviyelere çıkarılacak çalışmaların yapılmasının önemine değinen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun genelinde kadınlarımıza yönelik olarak meme kanseri konusunda duyarlılığı ve bilinci artırmak üzere 'Kadın Sağlığı' projemizi uygulamaya geçirdik. 15-60 yaş grubu içerisinde hedef kitle olarak 390 bin kadınımıza ulaşmayı amaçladık. 2011 yılı ocak ayında başladığımız bu çalışmalarda bugüne kadar 300 bin gibi bir sayıya ulaşmış durumdayız. Hedefimiz 390 bin kadınımızı bu konuda bilinçlendirmek ve özellikle erken teşhis konusunda duyarlı hale gelebilecek bir birikime sahip olmalarını sağlamak. Başta valiliğimiz olmak üzere kaymakamlıklarımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve sağlık çalışanlarımız bu projede çok aktif olarak yer aldılar. Projenin amacına ulaşması noktasında da çok önemli gayretlerimiz devam ediyor. Özellikle Samsun bir sağlık kenti diyoruz. Sağlık kenti olmanın birçok unsuru var. Hastanelerimizin fiziki yapıları, yatak standartları ve kalitelerinin üst noktaya taşınması, yeni hastanelerin yapılması oldukça önemli, bir başka önemli olan boyutta hastanelerin donanımı ve sunduğu sağlık hizmetlerindeki kalite ve standart bu anlamda Türkiye'deki kamu hastanelerinden 4 merkezdekinden biride Samsun'da olarak sahip olmak bizim için önemli ve ayrıcalıklı bir durum. 10 cihazdan birine Samsun olarak sahip olmak oldukça önemlidir. Bu anlamda sağlık bakanlığımıza bu çalışmalar noktasında Samsunumuza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi Cyber Knife (Sanal Bıçak) Merkezi'nin açılış kurdelesini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte kesti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç, Cyber Knife Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement