BAKAN KURUM 1 YIL SONRA YENİ NURDAĞI VE YENİ İSLAHİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ - Son Dakika
Politika

BAKAN KURUM 1 YIL SONRA YENİ NURDAĞI VE YENİ İSLAHİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Önce temellerimizi atacağız sonra da 1 yıl sonra yeni Nurdağı ve yeni İslahiye'yi inşa edeceğiz dedi.

30.03.2023 21:41  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Önce temellerimizi atacağız sonra da 1 yıl sonra yeni Nurdağı ve yeni İslahiye'yi inşa edeceğiz dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakanlık bünyesinde bir STK olarak kurulan 'Doğanın Anneleri' derneğinin Nurdağı ilçesinde düzenlediği iftar programına katıldı. İftara Bakan Kurum'un yanı sıra, sanatçı Hülya Koçyiğit ile dernek yönetimi katıldı. İftarda çocuklar için ayrılan masalarda hamburger ikram edildi.

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, zor günlerden geçildiğini ancak büyük Türkiye ailesinin deprem bölgeleri için ilk günden bu yana seferber olduğunu söyledi. Aynı kararlılık ile yollarına devam edeceklerini ve deprem bölgelerinden ellerini bir an olsun çekmeyeceklerini belirten Kurum, Çok zor günlerden geçiyoruz. İlk günlerden itibaren büyük Türkiye ailesi deprem bölgeleri için seferber oldular. O günden bu yana seferberlik şuuru ile hareket ediyoruz. Bu asil millet her zaman zor günlerde bir ve beraber olmuştur. İlk günden itibaren başladığımız gibi çalışmalarımıza aynı kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz. Eli öpülesi annelerimiz yavrularını eşlerini kaybettiler ama dimdik ayaktalar. Yine yardıma ihtiyacı olan ailelerimize ulaşarak onlarla birlikteler. Bir nebze de olsa bu ailelerimizin acılarını dindirebilmek için buradalar. Gönüllü annelerimiz sizler ile birlikteler. Onlar 'Doğanın Anneleri' olarak bugün Gaziantep'te sizler ile bir aradalar. Gün boyu depremzede ailelerimizi ziyaret ettiler. Etkinlikler düzenlediler, çocuklarımız ile oyunlar oynadılar. Onların bir ihtiyacı var ise ihtiyaçların giderilmesi yönünde gayretler içerisinde oldular dedi.

'1 YIL İÇERİSİNDE İNŞA EDECEĞİZ'

Nurdağı ve yeni İslahiye'yi inşa edeceklerini belirten Kurum, Depremden hemen sonra başlattığımız ve 52'nci gününde 65 bin konut rakamına ulaştığımız Gaziantep'te ise sayısı 10 bine ulaşan konutlarımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Hep birlikte önce temellerimizi atacağız sonra da 1 yıl sonra yeni Nurdağı ve yeni İslahiye'yi inşa edeceğiz. O gün sizlerin evinde ramazan ayı ve bayramda misafir olacağız. Bu çocuklar ve bu ülkemizin güzel insanları her şeyin en güzelini hak ediyor. Sizlere layık olabilmek için bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuna kadar deprem bölgesinden ayrılmadan elimizi çekmeden sizlerle beraber olacağız. Her şeyimiz ve bütün mücadelemiz geleceğimiz olan çocuklarımız için diye konuştu.

Hülya Koçyiğit ise Doğanın Anneleri derneği ile bir arada çalışmalara katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, hep birlikte yaraların sarılacağını belirterek, Elbette bütün Türkiye gözyaşları döktü. Günlerce depremzede kardeşlerimiz için bir yandan gözyaşı döktük. Neyimiz var ise yetiştirmeye ve destek vermeye çalıştık. Ama bugün buraya geldik, bu büyük acılardan sonra tekrar umudum yeşerdi. Çünkü devletimiz tüm imkanları ile vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Yarın umuttur ve bizi canlı tutar. Buradaki çocuklar ve onların gözlerinde ışıltılar bana tekrar umudu hatırlattı. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden birlikte yaralarımızı saracağız. İnşallah iyi ve mutlu günlere hep birlikte ulaşacağız dedi. (DHA)

BAKAN KURUM 1 YIL SONRA YENİ NURDAĞI VE YENİ İSLAHİYE\'Yİ İNŞA EDECEĞİZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BAKAN KURUM 1 YIL SONRA YENİ NURDAĞI VE YENİ İSLAHİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement