Bakan Soylu'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt

Bakan Soylu'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt "Ucuz işlere eğer paçayı kaptırırsak bu millet bize bunun hesabını bu dünyada ve öteki dünyada sorar" " Bunlar Sayıştay'ın denetimindedir.

27.08.2019 22:27  Güncelleme: 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Soylu'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt

"Ucuz işlere eğer paçayı kaptırırsak bu millet bize bunun hesabını bu dünyada ve öteki dünyada sorar"

" Bunlar Sayıştay'ın denetimindedir. Devlet böyle bir şeye imkan vermez" ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayyum belediyeden hediye aldığına ilişkin iddiaları cevaplardı. Soylu, "Ben Mardin belediyesine hiç gitmedin sadece iftarına katıldım ve Mardin'in bir yerinde olan gençlik merkezine uğradım. Bunlar Sayıştay'ın denetimindedir. Devlet böyle bir şeye imkan vermez. Herkes açık verebilir ama bizler açık vermemesi gereken insanlarız ucuz işlere eğer paçayı kaptırırsak bu millet bize bunun hesabını bu dünyada ve öteki dünyada sorar. Bunların hepsi uydurulmuş ve icat edilmiş işlerdir" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'na katıldı. Program sonucunda gazetecilerle soru cevap yapan bakan Soylu gündeme ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Soylu, kayyum belediyeler tarafından hazırlanan ve belediye bütçelerinden kendisininde adının bulunduğu bazı bakanlara da hediyelerin verildiği iddialarını yanıtladı. Bakan Soylu, "Öyle bir hediyeyi bende arıyorum neymiş bu diye ama şunu söyleyim ki; Mardin Valimiz bu sabah açıklamayı gerçekleştirdi. Bu oraya dönem dönem giden heyetlere yönelik uzun erimli yapılan bir takım harcamaların toplulaştırılmış hali olarak ortada durmaktadır. Ne devlet adamlarına böyle bir şey yapılır, ne devlet adamları böyle bir şeyi kabul eder. Belki de çamur at izi kalır kabilinde yapılan işlerdir.Bununla alakalı özel bir teftiş yaptırıyorum. Ben, Mardin Belediyesine hiç gitmedim sadece iftarına katıldım ve Mardin'in bir yerinde olan gençlik merkezine uğradım. Bunlar Sayıştay'ın denetimindedir. Devlet böyle bir şeye imkan vermez. Herkes açık verebilir ama bizler açık vermemesi gereken insanlarız, ucuz işlere eğer paçayı kaptırırsak bu millet bize bunun hesabını bu dünyada ve öteki dünyada sorar. Bunların hepsi uydurulmuş ve icat edilmiş işlerdir" diye konuştu.

THK meselesi bir girdaba girmiş meseldir

THK hakkında bir gazetecinin usulsüzlükler yapıldığı iddiası ile açılan soruşturmaya ilişkin sorulan soruya Bakan Soylu, "Türk Hava Kurumu meselesi maalesef bir girdaba girmiş meseledir. Bizim Bakanlığımızın bünyesinde Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü adı altında bir müdürlüğümüz var. Eskiden Dernekler Daire Başkanlığı idi. Binlerce derneğin denetimini ve teftişini yapma sorumluluğumuz var. Bir şikayet geldiğinde bunlara seyirci kalmamız mümkün değil. 26 Haziran tarihi itibariyle THK'nın herhangi bir yönetimi söz konusu değildir. THK yönetimi boşluktadır, 26 Haziran tarihinden itibaren yöneticileri istifa etti geri kalanı da hukuken burayı yönetme kabiliyeti söz konusu değil. Bu dönem içerisinde yapılan ihbar şikayetle içerisinde ve son çerçevede gerçekleşen olaylar sonucu THK'ya denetime başladık" sözlerini kullandı

Bakan Soylu\'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Soylu'dan Kayyum Belediyesinden hediye aldığı iddialarına sert yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement