Bakanlar, AK Parti İl Teşkilatını Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakanlar, AK Parti İl Teşkilatını Ziyaret Etti

Bakanlar, AK Parti İl Teşkilatını Ziyaret Etti

GAZİANTEP (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak Karaman'dan Adana'ya, Mersin'e ve oradan da Gaziantep'e hızlı trenin gireceğini kaydetti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve...

30.11.2013 21:49

GAZİANTEP (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak Karaman'dan Adana'ya, Mersin'e ve oradan da Gaziantep'e hızlı trenin gireceğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım AK Parti Gaziantep İl Teşkilatını ziyaret etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ziyarette Gaziantep'in hızlı trene kavuşacağının müjdesini verdi. Bakan Yıldırım, Türkiye'de ulaşımın her alanında devrimler gerçekleştirdiklerini aktararak, "Sadece yol yapmakla değil, havacılıkta, deniz ve demir yolunda, akıl yollarında da Türkiye devrimler gerçekleştirdik. İletişimi Afrika seviyesinden alıp, Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Birkaç gün önce Fransa'daydım. İletişim bizden daha kötü. Şu anda hem iletişim hızı, hem de internetle ilgili konularda Türkiye ön sıralarda. Telefon konusunda açık ara öndeyiz. Her bakımdan gelişmeler iyi durumda. Ekonomideki istikrar iyi durumda. Gaziantep'e bakanlığımız olarak sadece yollara yaptığımız 10 yıllık yatırım bedeli 2,5 milyar lira. Şuanda devam eden projelerin toplam tutarı da 3 milyar 260 milyon lira. Gaziantep'te bölünmüş yol miktarını 10 yılda 3 katına çıkardık. Gaziantep'te bin 231 kilometre sıcak asfalt yaptık. Türkiye'de biz göreve geldiğimizde birbirine bağlanmış bölünmüş yol sayısı 6 idi, şimdi 74. 2023 hedeflerinde Gaziantep hızlı trenin sesini duyacak, adımlarını atıyoruz. Konya ve Karaman'ı hallettik" dedi.

İlk olarak Karaman'dan Adana'ya, Mersin'e ve oradan da Gaziantep'e hızlı trenin gireceğini kaydeden Bakan Yıldırım, "İlk etapta Karaman'dan Adana ve Mersin'e oradan da Gaziantep'e hızlı tren gidecek. İnşallah bölgede işler, Suriye düzelirse ver elini Halep, Şam ve Medine. Suriye'deki olaylar çıkmadan biz bunun hazırlığını yapmıştık Antep'ten Şam'ı yarım saate düşürecek projemiz hazır. Şu anda Suudi Arabistan çalışma yapıyor. Ecdadımız bunu yüzyıl önce yapmış. O gün Sultan Abdülhamid 5 yıl içerisinde yapıp bitirmiş. Tamamen İslam aleminin verdiği paralarla yapılmış" ifadelerini kullandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, çok kısa zaman içerisinde Türkiye'de çok önemli olayların yaşanacağına dikkat çekerek, "Çok kısa bir zaman içerisinde Türkiye çok önemli olaylar yaşayacak. İlk önemli olay mahalli seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi arkasından 2015 milletvekilliği seçimi. Neredeyse hepsini toplasanız 1 sene 15 ay" dedi.

10 yıl boyunca Türkiye'nin çok önemli mesafeler aldığını ancak bu yol kat edilirken zor günler yaşadıklarını aktaran Bakan Ergün, "10 yıl boyunca Türkiye çok önemli mesafeler aldı. Çok önemli badireler de atlattık bu arada. Bu 10 yılda az işler olmadı. Hizmetleri yaparken nelerle uğraştık. Başımız selamette de yapmadık bu hizmetleri. Bir sürü zorluklarda aşıldı. Ta AK Parti kurulurken başladı zorluklar. Baktılar ki bir tehdit olarak algıladılar. Yani genel başkanımızı bunu siyaseten nasıl yok ederiz. Hadi yok edemedik; bunu nasıl kısıtlarız milletvekili yaptırmayız. Siyasete girmesini önleriz" şeklinde konuştu.

Son birkaç gün içerisinde gazetelerde çıkan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının aslında Türkiye'nin hangi süreçlerden geçtiğinin kanıtı niteliğinde olduğunu bildiren Bakan Ergün, "Bir taraftan da Ak Parti iktidarını hazmedemeyen derin devlet yapıları sıkıştırmaya başladılar. Milli Güvenlik Kurulu hükümetleri sıkıştırma yeriydi. Bütün gazeteler 'Milli Güvenlik Kurulu ne zaman olacak' diye beklerlerdi. Hele bir Milli Güvenlik Kurulu olsun. Manşetler çıkacak çünkü. Çünkü belli ki hükümetler sıkıştırılacak. Bekliyorlardı heyecanla. Gördük öncesinde. Bize de aynı numaralar oldu. Yani onları hep yaşayan arkadaşlarımız biliyorlar. Bugün gazetelerde, son bir kaç günde gazetelerde çıkan haberler aslında ibretlik olarak Türkiye'nin hangi süreçlerden geçtiğini ve Ak Parti iktidarının bu süreçlerden geçerken kimsenin burnu kanamadan nasıl bu süreçleri yönettiğini gösteren belgelerdir bunlar. Bizim aleyhimize bunları kullanmaya çalışıyorlar ama bunlar Ak Parti'nin Türkiye'yi hangi süreçlerden nasıl selamete geçirdiğini, kimsenin buru kanamadan geçirdiğini gösteren işlerdir" diye konuştu.

Bakan Ergün'den sonra Ak Parti İl binasında teşkilat üyelerine seslenen İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Gaziantep'in 90'lı yıllarda ön görülen projelerin Ak Parti iktidarında gerçekleştiğini görüyor olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, partililere seslenerek, "Kimse koltuktan kalkmak istemiyor. Sizlerin desteği ile biz bu başarıyı yakaladık. Biz koltuk sevdalısı olan birisi değiliz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Gazianteplilerin hizmetkarı olarak yola çıktıklarını dile getirdi. Şahin, "İsmimizin yanında ne yazdığından daha önemli olan bir şey var. Bu aileye mensup olmak çok çok önemli. O kadar onur veren o kadar şeref veren bir şey ki. Koltuk sevdalısı değiliz. Mesele şu; biz yazılanı oynuyoruz. Başbakanımızın gözünün altındaki o yorgunluk belirtilerine baktıkça bizim yorulmaya lüksümüz yok. Bizim dinlenmeye lüksümüz yok. Neşet Ertaş'ın söylediği çok güzel bir şey var. 'Aşkla çalışan yorulmaz' diyor. Biz bu milletin hemşerilerimizin hizmetkarı olarak yola başladık" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakanlar, AK Parti İl Teşkilatını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement