Balbay'a Maskeli Destek - Son Dakika
Politika

Balbay'a Maskeli Destek

Balbay\'a Maskeli Destek

Chp, İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

15.04.2011 14:12

Chp, İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. İzmir'in ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı, Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gazeteci Mustafa Balbay'ın adı anons edildiği zaman partililer Balbay'ın kağıttan maskesini yüzlerini taktı ve 'Hepimiz seninle tutukluyuz' diye slogan attı. Mustafa Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, maskeyle çıktığı sahnede partilileri selamladı. Toplantıya liste dışı kalan İzmir milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.

CHP, İzmir milletvekili adaylarını İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde tanıttı. CHP bayraklarıyla süslenen 800 kişilik salonun dışı da doldu. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı toplantıda, CHP reklam filmi barkovizyondan gösterilirken, Onur Akın'ın seslendirdiği 'Kılıçdaroğlu' şarkısı ile 'bir ıslık da sen çal' adlı şarkı çalındı. Partililer alkışlarla şarkılara eşlik etti. Törene, liste dışı kalan İzmir'in 6 milletvekilinin katılmaması dikkat çekerken, DP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istafa ederek, CHP'den aday gösterilen Aytun Çıray tüm belediye başkanlarının elini sıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından partinin basın danışmanı Sait Çelik'in anonsuyla ayağa kalkan partililer, 'Bir ıslık da sen çal' şarkısına ıslık çalarak eşlik etti.

GİRİLMEDİK PAZARYERİ KALMAYACAK

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır törende yaptığı konuşmada, İzmir milletvekili aday listesinin 'Bakanlar Kurulu' gibi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu örgütün yüzünü güldürmek istiyoruz. Onlara 58 yıl aradan sonra iktidarı göstermek istiyoruz. Örgütü hiç bu kadar diri bu kadar ateşli görmedim. Sizlerle gurur duyuyorum. En az 10'ar vekil çıkaracağız. Aday adayları 6 saatten fazla uyumayacak, 30 ilçe kapı kapı gezilecek, girmedikleri pazaryeri kalmayacak. Adaylarımız birikimleri, nitelikleri açısından en iyi kadrodur. Genel Başkan İzmir'e milletvekili adayı değil adeta Bakanlar Kurulu oluşturdu. İzmir'de seçimlere kadar iki miting daha yapılacak. Son miting 11 Haziran'da Gündoğdu'da. Kurtuluş mücadelesine Samsun'dan başlayıp, İzmir'de bitireceğiz ve AKP'yi İzmir'de sandığa gömeceğiz. "

PARTİLİLER BALBAY MASKESİ TAKTI

Adaylar arasında en çok alkışı Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Levent Piriştina aldı. Suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun, eşinden söz edildiğinde gözleri doldu. Aday tanıtımında sıra ikinci bölge ikinci sıra adayı Mustafa Balbay'a geldiğinde partililer ayağa kalkıp Balbay'ın kağıttan maskesini yüzüne taktı. Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, da maske takarak sahneye çıktı ve partilileri selamladı. Partililer, 'Hepimiz seninle tutukluyuz', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye' sloganını attı.

CHP ikinci bölge birinci sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel, sabah saatlerinde babasını kaybettiği için aday tanıtım törenine gelemedi. Partililere acı haberi İzmir İl Başkanı Bayır verdi. Adaylardan Seniye Nazik Işık da İsveç'te toplantıda olduğu için katılmadı. Adaylar yan yana dizilip ellerini havaya kaldırarak, partilileri selamladı ve objektiflere poz verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Balbay'a Maskeli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement