Başbakan Erdoğan'dan Çamlıca Tepesi Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'dan Çamlıca Tepesi Açıklaması

Başbakan Erdoğan\'dan Çamlıca Tepesi Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami projesi yarışması ile ilgili olarak, "Her iki bayan mimarın ortaya koyduğu bakış çizgisi takdire şayandır."

17.11.2012 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami projesi yarışması ile ilgili olarak, "Her iki bayan mimarın ortaya koyduğu bakış çizgisi takdire şayandır. Son durumu arkadaşlar bize sunacaklar, ondan sonra adımları atacağız. Çamlıca Tepesi bütün kulelerden temizlenmiş olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlar, milletvekilleri ve işadamlarından oluşan bir heyetle Mısır'a gitti. Kahire'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Mısır temaslarına ilişki bilgiler verdi. Kahire'de 2. Türkiye-Mısır Ortak İşbirliği Konseyi toplantısının gerçekleştirileceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu toplantı, sekretaryasını Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı ve bakan arkadaşlarımızın karşılıklı olarak muhatapları ile birçok çalışma yürüttükleri bir süreçtir. Şu ana kadar ne yapıldı, bundan sonra neler yapacağız bunları görüşecekler. Milletvekili arkadaşlarım ve hepsinden öte gerek Ankara, gerek İstanbul'dan işadamı grubu da bize eşlik edecek ve Mısır'la Türkiye arasında işadamlarımızın karşılıklı yatırımları bu görüşmelerde gündemimizde yer alacak. Üzerinde mutabık kalınan anlaşma ve belgeleri imzalamak suretiyle ilişkilerimizin hukuki çerçevesini de oluşturmuş olacağız" dedi.

Erdoğan, Mısır'da yaşanan kazada hayatını kaybedenlere de başsağlığı dileyerek, "Bu sabah bir tren ve öğrenci servis aracının çarpışması sonucunda 60'a yakın oradaki öğrenci yavrumuz maalesef hakka yürüdüler. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Mısır yönetimi ve milletinin başı sağolsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Mısır'da özgür bir ortamda gerçekleştirilmiş seçimler neticesinde halkın iradesi ile işbaşına gelmiş bir yönetim olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bu durum işbirliği bakımında bizlere yeni bir ufuk koyuyor. Mısır'ın içinden geçmekte olduğu demokratikleşme sürecine desteğimiz devam edecektir. Türkiye, kardeş Mısır halkının karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasında elinden geleni yerine getirecektir. Mısır aynı zamanda bölgemizde yaşanan gelişmeler ışığında dış politika alanında ülkemiz için önemli bir ortaktır. Mısır ile Türkiye'nin dayanışması ve müşterek hareket edişi, tabii ki bölgedeki barış sürecini etkileme bakımından büyük önem arz edecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Çamlıca Tepesi'nde yapılacak cami projesi ile ilgili şunları söyledi:

"Bu konuda 90'ı aşkın proje bu yarışmaya katıldı. Projeler içerisinde değerlendirmeler yapıldı. Birinciliğe laik bir proje maalesef olmadı. Şu anda görüldüğü kadarıyla bir ilk on ortada var. Şu anda bunun değerlendirmesini arkadaşlarımız yapıyorlar. Nihai değerlendirmeden sonra bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra hayırlısıyla Çamlıca Tepesi'nde bu İstanbul'umuz için önemli eserin temelini atar ve süratle bittiğini görmeyi temenni ederiz. Mimarlar olaylara matematik olarak bakmazlar. Her mimarın farklı bir yorumu vardır. Bu da doğaldır. Ben çoğu zaman bazı mimar arkadaşlarımızın çizgilerini anlarım. Burada da buna benzer farklı yorumlar vardır. Onun için de bunun üzerine bu kadar talebin olması önemliydi ama her iki bayanın bu konudaki ortaya koyduğu bakış, çizgi yansıtmaları falan takdire şayandır. Son durumu arkadaşlar bize sunacaklar, ondan sonra adımları atacağız. Burada sadece Çamlıca'daki cami olayı değil. Bütün kulelerden büyük Çamlıca temizlenmiş olacak. Buna TRT televizyon kulesi de dahil. Bunları küçük Çamlıca'da tek kulede toplama kararımız var. Bu kule özellikli bir kule olacak. O kirlilikten de inşallah Çamlıca Tepesi'ni kurtarmış olacağız. Bir de baz istasyonları sebebiyle bazı sıkıntılar meydana geliyordu, onları da minimize edecek adımları atmış olacağız."

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak yönetimi ile enerji işbirliği konusundaki bir soru üzerine, "Dün Sayın Neçirvan Barzani ile bu konuları görüştük. Gerek Enerji Bakanım, gerek Kuzey Irak Yerel Yönetimi'nin Enerji Bakanı çalışmalarını yaptılar. İmzalar atıldı. Gerek doğalgazda, gerek ham petrole yönelik neler yapılabilir çalışmalar yapıldı. Burada merkezi yönetimi sıkıntıya düşürecek bir şey söz konusu değil. Kuzey Irak Yönetimi kendi tasarruf alanı içerinde yapılması gerekeni yapıyor. O tasarruf alanı içerisinde yaptıklarını yaparken de kendisi bize ham petrolü verirken bunun karşısında bizden işlenmiş ürünleri alıyor. Onlarla bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'dan Çamlıca Tepesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement