Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun'un Ailesini Aradı - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun'un Ailesini Aradı

Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun\'un Ailesini Aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ailesine 'geçmiş olsun' telefonu açtı.'Balyoz Planı' davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları nedeniyle dün tahliye edilmesine...

08.02.2013 15:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ailesine 'geçmiş olsun' telefonu açtı.

'Balyoz Planı' davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları nedeniyle dün tahliye edilmesine karar verilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Saygun'un oğlu Tolga Saygun, babasının sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Saygun, "Halen yoğun bakımda. Hayati tehlikesi devam ediyor. Olumsuz bir haber gelmeden her geçen saat riskleri yavaş yavaş azaltıyor. İnşallah olumsuz haberler gelmeden bu süreçleri atlatacaktır kendisi. Sabah hafif bir ilaçlarını azaltarak kontrol etmişler, ayılabiliyor mu diye. İnşallah uyanmasında bir mani olmayacak gibi gözüküyor. Şu anki sağlık durumu bu. Tutukluluğun kalkması üzerine biz de kaldığımız mahkum koğuşundan anormal bir odaya geçtik, hastane yönetimi sayesinde" dedi.

"SABAH HAFİF GÖZLERİNİ AÇIP TEPKİ VERDİ"

Ameliyattan sonra geçen her saati olumlu olarak değerlendirdiklerini belirten Tolga Saygun, "Sabahleyin hafif bir gözlerini açıp, tepki vermesi oldu. İnşallah bu şekilde devam edecektir" dedi. Babasını henüz görmediğini dile getiren Saygun, "4-5 gün yoğun bakımda kalacak. Yeter ki sağlığı iyi olsun, biz görmeyelim" ifadelerini kullandı.

Ergin Saygun'un tahliye olduğunu henüz bilmediğini ifade eden oğlu, "Belki heyecanlanması da sakıncalı olur. Doktorlar uygun görecekleri bir zaman belki moral olması açısından ileteceklerini söyledik" dedi.

Saygun, herhangi bir komplikasyon durumunda yoğun bakım sürecinin uzatılabileceğini belirtti. Saygun, tahliyeye ilişkin raporla ilgili bir soru üzerine de, "Tahliye kararını saat 03.00'te aldık. Eğer bu ülkede bazı raporların çıkması için, bazı kararların alınması için insanların ölüm döşeğine gelmesi bekleniyorsa bu düşünmek istemediğimiz bir durumdur. Herhalde süreçler bunu gerektirdi diye düşünmek durumundayız"

şeklinde konuştu.

"ÇOK UZUN BİR KONUŞMA DEĞİLDİ"

Saygun, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "Ameliyattan sonra aradı. Çok uzun bir konuşma değildi. 'Geçmiş olsun, durumu nasıl' dedi. 'Daha yeni çıktı ameliyattan' dedik. Komutanlarımız, çalıştığı insanlar aradı. Genelkurmay Başkanı da aradılar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun'un Ailesini Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement