Başbakan Yıldırım: Bundan Sonra İcap Ederse Yine Yapılabilir (2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: Bundan Sonra İcap Ederse Yine Yapılabilir (2)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Bu bir hukuki süreçtir.

05.01.2018 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Bu bir hukuki süreçtir. Vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak durumundalar. Yanlış işlem olursa karşılığı bellidir. Haksız uygulamalara sebep olan icraatlar yapılmışsa bunun yolu da mahkemelerdir. Süreçler işliyor, bu ilk değildir. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

(HAKAN ATİLLA DAVASI) "BİZİM AÇIMIZDAN HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR" Yıldırım, "Amerika'da görülen Mehmet Hakan Atilla davası başından beri söylediğimiz gibi, hukuki bir dava değildir. Tamamen siyasi bir nitelik taşımıştır. Uydurma delilleri ile kendileri suç işleyen insanların şahitliği ile oluşturulmaya çalışılan ve uluslararası hukuk normuna da hiçbir şekilde uymayan adeta bir tiyatro şeklinde bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış, senaryosu hazırlanmış bir oyun gibi davayı dünya izledi. Bizim açımızdan hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye hukuk devletidir. Egemen bir ülkedir. Hak ve menfaatlerine nereden bir zarar verilmeye çalışılırsa karşılığını mutlaka verecektir" diye konuştu.

(MURAT HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI) "BUNDAN SONRA İCAP EDERSE YİNE YAPILABİLİR" Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Bu bir hukuki süreçtir. Vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak durumundalar. Kayırmadan, görevi kötüye kullanmadan memleket, millet adına iş yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Ama yanlış yapanlar varsa hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. O bakımdan herkes milletin denetimindedir. Müfettişler gerekli denetimleri yaparlar. Yanlış işlem olursa karşılığı bellidir. Haksız uygulamalara sebep olan icraatlar yapılmışsa bunun yolu da mahkemelerdir. Süreçler işliyor, bu ilk değildir. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir. Ama umut ederiz ki seçimle gelen insanların hiçbir yanlışa düşmeden görevlerini layıkıyla yapmalarıdır. Bu konuda bundan daha fazla yorum yapmak gereksiz" diye konuştu.

(SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI) "YANLIŞ ANLAŞILMALARA MAHAL VERMİŞ OLABİLİR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcılarına yönelik sözlerini değerlendirmesi istenen Yıldırım, "Uyuşturucu konusunda gelinen noktaya dikkat çekmek için kendince bir üslupla kamuoyu gündemine taşımasıdır. Yanlış anlamalara müsait sözler olabilir. Hayıflanarak, çocuklarımızı zehirleyenlere hiçbir müsamaha göstermeden üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Hiç kimse hukukun üzerinde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını görecektir" ifadelerini kullandı.

"O EVLİLİK İLE İLGİLİ DEĞİL GENÇLERİN ERGENLİK ÇAĞLARIYLA İLGİLİ BİR DEĞERLENDİRME" Diyanet'in internet sitesindeki "çocuk yaşta evliliğe onay" tartışması yaratan açıklamalarla ilgili bir soru üzerine Yıldırım şöyle konuştu: "Küçük yaşta evlilikler hiçbir zaman hoş görülemez, yasal olarak da suçtur. 3 bine yakın bu suçun karşılığı olarak hapiste yatan genç vardır. Diyanet'in söz konusu neyse, o evlilik ile ilgili değil gençlerin ergenlik çağlarıyla ilgili bir değerlendirme olarak ele almak lazım. Evlilikle ilgili konu medeni kanunda açık ve seçik tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli yorumlar değildir, zorlamadır. Kanunlar bu konuda açıktır. Onun dışındaki uygulamaların da çok ağır cezaları vardır."

(ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI) "TARAFMIŞ GİBİ DEĞERLENDİRME YAPMASINI TASVİP ETMİYORUZ"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olacağı iddialarına ilişkin bir soruya Yıldırım, "Kiminle karar verecek, kiminle gidecek o kararı verecek olanlara aittir. Geleceğe yönelik tahmin yürütmek durumunda değiliz. Seçimde herkes meydana çıkacak, milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu herkes için geçerlidir. Abdullah Bey bu partide birlikte yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda bir tarafmış gibi, ayrı bir şekilde değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz. Arzumuz bu davanın bir ferdi olarak görüş ve fikirlerini partinin başarısı için bizlerle paylaşmasıdır. Bundan da memnuniyet duyarız" diye yanıt verdi.

Kabine revizyonu iddialarına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu açıkladığını bunun üzerine bir söz söylemeyeceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: Bundan Sonra İcap Ederse Yine Yapılabilir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement