Başkan Akgün: "Tepecik'in imar planlarında sona gelindi" - Son Dakika
Politika

Başkan Akgün: "Tepecik'in imar planlarında sona gelindi"

Başkan Akgün: "Tepecik\'in imar planlarında sona gelindi"

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Aralık ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında yapıldı.

06.12.2021 15:49  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Aralık ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında yapıldı. Başkan Akgün, Tepecik halkının uzun zamandır beklediği imar planlarında sona gelindiğini açıkladı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü başta olmak üzere ay içindeki önemli gün ve haftalara yönelik olarak görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından gündem ve ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

"Hiç kimse vatandaşın dört gözle beklediği hizmeti engellemez"

Tepecik halkının uzun süredir çıkmasını beklediği ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkmayan imar planları konusunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: "Tepecik planları uzun zaman gündemi meşgul etmiştir. 2000'den bu tarafa, orası müstakil belediyedir. 2004'den bu yana Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken bir işti. Beş binliğini yapacak, binliğini de o günkü belde belediyesi yapacaktı. O günden bugüne tepine tepine anlatamadık. Keşke 2005'te, 2006'da yapılsaydı. Keşke 15 yıl içerisinde yapılsaydı da Tepecik depreme hazırlanmış olsaydı. Ben de bu yönden düşünüyorum. Biz belediye meclis üyeleri, burayı yöneten seçilmiş insanlarız. Kahvedeki siyaset, kahvedeki dedikoduyu kim yaparsa yapsın. Bizim görevimiz artık çok gecikmiş olan Tepecik, Türkoba ve diğer planlarımızı bir an önce bitirmenin yollarını bulmak. Tepecik planları bitme noktasına gelmiştir. Kısa bir zamanda Büyükşehir Meclisi'nden çıkıp buraya gelecek ve çok süratli çıkartacağız. Bunun için bu hafta içeresinde gelmek isteyen arkadaşlarımız ile beraber imar komisyonuna gideceğiz. Bakacağız, bizi rahatsız eden, halkımızı, şehrimizi rahatsız edecek bir şey var mı? Yoksa buyurun kardeşim meclise. Meclisten de ne AK Parti, ne CHP, ne İyi Parti, ne MHP hiç kimse vatandaşın dört gözle beklemiş olduğu hizmeti engellemez."

"Tepecik 3 mahalle olacak"

AK Parti grubunun, Tepecik isminin beldedeki diğer mahallerin isminin önüne verilmesi yönündeki önerisine de cevap veren Başkan Akgün, "Bizim meclis üyesi arkadaşımız Nevzat Sezen dedi ki Tepecik'in ismi kayboluyor. Bunun üzerine biz bir çalışma başlattık. Tepecik'in iki mahallesini ve nüfusunu masaya yatırdık. Tepecik'i muhtemelen 3 mahalleye çıkartıyoruz. Aynen diğer yerlerde olduğu gibi bir tanesi Tepecik Mahallesi, bir tanesi Ulus Mahallesi, bir tanesi de Hürriyet Mahallesi. İki mahallede kalacaksak önlerine Tepecik ismi konmayacak. Bir tanesi Tepecik'e dönüşecek. Benim kanaatim 3 mahalleye çıkarmaktır. İmar planlarından sonra müthiş bir nüfus artışı olacak. Tepecik merkezini biraz yukarı biraz aşağı yönlendirerek, Tepecik merkezini mahalle olarak korumak doğru olur. Çalışmada çıkacak olan imar planında nüfusun ne olacağına göre burası karar verecek. Bu çalışmanın nihai sona ermesi için planın önümüze gelmesi lazım."

Vergi Dairesi Tepecik'te 1 yıl daha hizmet verecek

Mecliste görüşülen bir diğer önemli gündem maddesi ise Tepecik Ulus Mahallesinde geçici olarak hizmet veren Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğüne yönelik alınan karardı. Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait olan ve Gelirler İdaresi İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına tahsis edilen Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünün tahsis süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkan Akgün: 'Tepecik'in imar planlarında sona gelindi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement