"28 Şubat Dönemindeki Türkiye Yok Artık" - Son Dakika
Politika

"28 Şubat Dönemindeki Türkiye Yok Artık"

"28 Şubat Dönemindeki Türkiye Yok Artık"

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Işık, meclis iç tüzüğü açısından, başörtüsü ile genel kurula girmeyi yasaklayan bir hükmün olmadığını belirtti.

30.10.2013 16:58  Güncelleme: 09:50

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, meclis iç tüzüğü açısından, başörtüsü ile genel kurula girmeyi yasaklayan bir hükmün olmadığını belirterek, "Artık Türkiye o olgunluğa ulaştı. 28 Şubat dönemindeki Türkiye yok artık. Türkiye'de her kesim artık demokrasinin tabana yayılması, demokrasinin daha içselleştirilmesi konusunda bir mutabakat var" dedi.

Işık, "başörtülü milletvekili" tartışmalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtülü olarak TBMM'ye geleceklerini açıklayan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'ın, bu şekilde meclise girmelerinde hukuken hiçbir mahsurun olmadığını söyledi.

"Toplumda zaten başörtülüyle başı açığın her ortam yanyana olduğu bir yerde, sadece mecliste böyle bir uygulamanın olması, meclisin toplumun gerisinde kalması anlamına gelir" diyen Işık, bu açıdan da bir eksikliğin giderilmiş olacağını ifade etti.

İnsanların en temel hakkının "inanç özgürlüğü" olduğunu, düşüncesini ve inancını ifade edebilmesi gerektiğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız meclise başörtüsü ile gireceklerini açıkladılar. Bu arkadaşlarımızın bireysel tercihidir. Kim arzu ederse, başını örtmek isterse rahatlıkla kapatabilir. Kim açmak isterse açabilir. O, bizim müdahale edebileceğimiz bir alan değil. Bu, tamamen kişinin kendi özgür iradesiyle vermesi gereken bir karardır."

CHP'nın bu konuda yaptığı grup toplantısına da değinen Işık, CHP'nin bu konuda net bir tavır belirleyemediğini anlattı.

"Allah CHP'ye kolaylık versin"

Işık, CHP'nin söylemde "özgürlükçü", eylemde "statükocu" olduğunu ifade ederek, "Şu andaki durumları, seçiminde yakın olması nedeniyle toplumdan gelebilecek tepkiyi de göğüslemekte zorlanıyorlar. Allah CHP'ye kolaylık versin" diye konuştu.

Başörtülü milletvekillerinin meclise girmesiyle muhalefet grubundan protesto bekleyip beklemediğine yönelik soru üzerine, şunları kaydetti:

"Zannetmiyorum. Artık Türkiye o olgunluğa ulaştı. 28 Şubat dönemindeki Türkiye yok artık. Türkiye'de her kesim artık demokrasinin tabana yayılması, demokrasinin daha içselleştirilmesi konusunda bir mutabakat var. Belki bireysel tepkiler olabilir ama mecliste kitlesel bir protesto olacağını düşünmüyorum. CHP içerisinde de zaten bu konuda farklı görüşler var. Bununla ilgili bir grup kararı da alınmadı. Diğer partilerin hiçbirinde zaten başörtüsüne yönelik olumsuz bir tepki yok. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'saygıyla karşılarız' dedi. BDP de 'biz bu işi bir özgürlük alanı olarak görüyoruz' dedi. CHP'de de önemli bir milletvekili grubu da 'bu işi özgrlükler bağlamında değerlendirmek gerektiğini' söyledi."

Işık, toplumsal mutabakat sağlanmış bir konunun, TBMM'de aşılmamasını beklemenin doğru olmadığını ifade etti. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika '28 Şubat Dönemindeki Türkiye Yok Artık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement