BBP'den, 'Demokrasinin Önündeki Engeller Kaldırılsın' Çağrısı - Son Dakika
Politika

BBP'den, 'Demokrasinin Önündeki Engeller Kaldırılsın' Çağrısı

BBP\'den, \'Demokrasinin Önündeki Engeller Kaldırılsın\' Çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Arı, Ülkeyi Demokrasi Ayıbından Kurtarmanın Yolunun Artık Herkes Tarafından Bilindiğini Belirterek, "Bu da Demokrasinin Yolunun Üzerindeki Engellerin Temizlenmesiyle Mümkündü" Dedi.

27.06.2008 12:37

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Arı, ülkeyi demokrasi ayıbından kurtarmanın yolunun artık herkes tarafından bilindiğini belirterek, "Bu da demokrasinin yolunun üzerindeki engellerin temizlenmesiyle mümkündü" dedi.

BBP Konya İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Arı, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ülkeyi başta ekonomi olmak üzere bir kaos ortamına sürüklediğini belirtti. 20 ve 21. dönem milletvekili olarak 2 kez parti kapatma olayını yaşadığını hatırlatan Hüseyin Arı, "1960 darbesinden günümüze devam edegelen bu son derece çirkin demokrasi ayıbından ülkemizi kurtarmanın yolu hepimizce bilinmektedir. Bu da demokrasimizin yolu üzerindeki engellerin temizlenmesiyle mümkündür. Demokrasimiz önündeki bu engeller, darbeler, 1982 anayasası ile seçim sistemi ve siyasi partiler kanunudur" dedi. Hüseyin Arı, demokratik rejimlerde asla ihtilal ve darbelerin yeri olmadığını dile getirerek, "İhtilal zemininde ve zamanında yapılan 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerekli. Çünkü anayasalar hür ortamda yapılır. Seçim sistemi ve siyasi partiler kanunu ise demokrasinin evrensel kurallarına uygun hale getirilmelidir" diye konuştu.

Hüseyin Arı, BBP Konya 2. Olağanüstü İl Kongresi'nin Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun katılımıyla 6 Temmuz Pazar günü yapılacağını kaydetti.

(İP-FM-RA-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'den, 'Demokrasinin Önündeki Engeller Kaldırılsın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement