BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu Açıklaması

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu Açıklaması

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, "TBMM Çözüm Komisyonu'nun AK Parti üyelerinin tek yanlı hazırladıkları raporun, içeriği ve izlenen yol kabul edilemez.

28.11.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, "TBMM Çözüm Komisyonu'nun AK Parti üyelerinin tek yanlı hazırladıkları raporun, içeriği ve izlenen yol kabul edilemez. Bu yaklaşım antidemokratiktir, rapor tartışmaya açılmamıştır" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Çözüm Süreci ile ilgili komisyon tarafından Meclis Başkanı'na sunulan raporu eleştiren Hüsamettin Zenderlioğlu, hükümetin Kürt sorunu karşısında daha kararlı bir irade ortaya koşması gerektiğinin altını çizdi.

Basın toplantısına gazetecilere Kürtçe "Hoşgeldiniz" diyerek başlayan ve özellikle Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin dikkate alındığında hükümetin zaman kaybetmemesi gerektiğini ifade eden Zenderlioğlu,"Halkımız barış istemektedir, çatışmasızlık sürecinin kalıcı hale gelmesini istemektedir. Hükümet ve parlamento umut verici bir tablo çizmemektedir. Komisyonun hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sunduğu rapor çözümden uzaktır" diye konuştu.

Kürt sorununu çözümünü esas alan temel unsurların raporda bulunmadığını, raporun AK Parti'nin yaklaşımlarını sergilediğini belirten Zenderlioğlu, "TBMM Çözüm Komisyonu'nun AK Parti üyelerinin tek yanlı hazırladıkları raporun, içeriği ve izlenen yol kabul edilemez. Bu yaklaşım antidemokratiktir, rapor tartışmaya açılmamıştır. Militarist bir mantık ve üslup ile kaleme alınmıştır. Ateşken ilan edildi, ateşkese bağlı kalındı, kendi güçlerini sınır dışına çekmiştir. 8 kamu görevlisi serbest bırakılmıştır. Böylece kamuoyunda bir barış havası esmiştir ancak karşı taraftan bir adım atılmamıştır. Rapor sorunun kaynağına inmemiştir. Kürt sorununun ortaya çıkışındaki nedenler hakkındaki bir analiz yapılmamıştır. Kürt sorununun 30 yıllık bir savaş süreciyle değerlendirilmesi yanlıştır. Bir adli olaymış gibi bakılıyor ve buna göre yaklaşım sergilenmektedir. Raporda Çözüm Süreci'ni başlatan Abdullah Öcalan görmezden gelinmiştir" şeklinde konuştu.

Zenderlioğlu, kendi hazırladıkları raporu Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Komisyon Başkanı Naci Bostancı'ya sunacaklarını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement