BDP Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

BDP Grup Toplantısı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Bugünkü konuşması bir kez daha göstermiştir ki Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır" dedi.

29.05.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Bugünkü konuşması bir kez daha göstermiştir ki Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de gaz bombaları sonucu ölenlerin sayısının 14'ü bulduğunu iddia etti. Kışanak, "Şimdiye kadar kutsal devlet anlayışıyla nasıl hareket edilmişse, AKP de o zihniyetle hareket ediyor. 'Ben halkın diliyle konuşuyorum' diyerek ikiyüzlülüğünü her gün gösteriyor. AKP; baskı, otorite, sopa, gaz bombası, cop, tank, cezaevi, kelepçe dışında hiç bir yüzünü görmediğimiz devletin ta kendisidir" dedi.

"Yasamanın AKP diktatörlüğünün altında esir alındı" iddiasında bulunan

Kışanak, "Meclis Başkanı 'çaresizim, ne yapabilirim, ölüm orucuna mı başlayayım' diyorsa, bunu adı diktatörlüktür" ifadesini kullandı.

Hitler ruhunun AK Parti iktidarında yaşadığını öne süren Kışanak, devletin 5 aydır Uludere'nin üzerini kapatmak için uğraştığını iddia ederek, "Fazlaca edebiyat yapmasın. Bir gün rakamlarla, isimlerini, öykülerini AKP Genel Merkezinin önüne asacağım. Beni orada engellemeye kalkarlarsa da hesabını soracağım. 53 kişi, demokratik gösteri hakkını kullandı diye gazla, copla, silahla katledildi. Nerede bunların katilleri? Üzerinden 5 ay geçmiş, ortada sorumlular yok. Bunu anlamak mümkün mü? Biz çocuk muyuz, akılsız mıyız? Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup konuşması bir kez daha göstermiştir ki Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır. Türkiye siyasetinde bu kadar seviyesiz üslup kullanan çıkmamıştır herhalde. Söylediklerini kulakları duyuyor mu? 'Nekrofili' diye bir terim kullanıyor, ölü sevici. Aile terbiyemiz, üslubumuz buna uygun değil ama halkımızın gerçeği bilmesi için açıklamak istiyorum; bu kavram ölü bedenlere cinsel istismarda bulunanlar için kullanılır, sapkınlıktır. Böyle bir kelimeyi ağzına alacak kadar seviyesiz siyaset yapıyor. Bu, Uludere'de katledilen 34 insana da en büyük hakarettir. Böyle bir kelimeyi ağzına nasıl alabiliyorsun? Bu ne seviyesizlik, utanmazlık, aile terbiyesi de mi görmedin? Biz onun seviyesine düşmeyeceğiz ama bize yaptıkları hakaretlerin hepsini kendisine iade ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir bakanın Uludere'de ölenlere "figüran' dediğini kaydeden Kışanak, "Kaçakçılığı kimse meşru gösteremezmiş. Bu sözü söylemeye nasıl diliniz varabiliyor? Bu, sizin yönettiğiniz ülkenin gerçeği" dedi.

Kışanak, Başbakan'ın Uludere konusunu kapatmak için "kürtaj ve sezaryen" tartışmasını ortaya attığını iddia etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement