BDP Nusaybin'de Duvar Mitingi Düzenledi - Son Dakika
Politika

BDP Nusaybin'de Duvar Mitingi Düzenledi

BDP Nusaybin\'de Duvar Mitingi Düzenledi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP, Suriye sınırında güvenlik sisteminin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmayı protesto için açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek için miting düzenledi.
Mitanni Parkı'nda...

07.11.2013 18:25

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP, Suriye sınırında güvenlik sisteminin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmayı protesto için açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek için miting düzenledi.

Mitanni Parkı'nda düzenlenen mitinge BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çeken grup, sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Yüzleri maskeli bir grup ise, Mitanni Kültür Merkezi'ne Abdullah Öcalan posterleri ile çatışmada ölen örgüt mensuplarının resimlerini astı. Sınırdaki çadırdan miting alanına gelen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, yaptığı konuşmada duvar inşaatı sonlanıncaya kadar eylemi sürdüreceğini belirterek, Suriye halkı için sınırda duvar istemediklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, sınırları çetelere açarken bu halkın önüne duvarları örmeye haklarının bulunmadığını söyledi. Demirtaş, "Bu gün biz burada sadece miting yapıp bu süreci bitirmiyoruz. Bu gün burada aynı zamanda bir oturma eylemi başlatacağız ama kesintisiz bir eylem süreci olarak bütün bu taleplerimiz hayata geçene kadar her yerde bu eylemlerimizi sürdüreceğiz ve hükümeti açıkça uyarıyoruz. Duvar inşaatına devam ederseniz, durdurduk dediğiniz duvarı yapmaya devam ederseniz andolsun ki sadece duvarı değil tel örgüleri de yıkacağız, o taraftan da bu taraftan da" dedi.

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunarak, "200 metre, 50 metre ötenizde bir devrim yaşanıyor. Bu halk Türkiye ve Türklerin düşmanı değil. Türkiye ve Türklere silah sıkmış değil. Sadece kendi toprağında meşru savunmasını yapıyor. Bugün buradan Nusaybin'de bulunan halkımız değil, 7'den 70'e her yer ayağa kalktı. Ardahan'dan Hakkari'ye kadar, İstanbul'a kadar bütün metropollerde halkımız ayağa kalkmalıdır. Rojava devrimine sahip çıkmalıdır" diye konuştu.

Duvarı yapan müteahhit ve işçilere seslenen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Sizlerden isteğimiz, beklentimiz, biz bütün bu talepler hayata geçinceye kadar ayakta olalım, direnelim, bedeli ne olursa hep birlikte ödeyelim ama çocuklarımıza bir utanç bırakmayalım, torunlarımıza bir utanç bırakmayalım. Çünkü biz bizden önce direnenlerden, çünkü biz şehitlerimizden bir utanç devralmadık, onur borcu devraldık, şeref haysiyet borcu devraldık, çocuklarımıza da aynı o şekilde teslim edeceğiz."

Konuşmanın ardından BDP'li milletvekilleri oturma eylemi gerçekleştirdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Nusaybin'de Duvar Mitingi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement