Çavuşoğlu: Amacımız Suriyede kalıcı bir istikrar barış - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu: Amacımız Suriyede kalıcı bir istikrar barış

Çavuşoğlu: Amacımız Suriyede kalıcı bir istikrar barış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının toplantı yapacağını belirterek, Suriye'de kalıcı bir istikrar ve barışın amaçlandığını söyledi. YPG/PKK terör örgütleriyle mücadelede iş birliği ve Türkiye'deki Suriyelilerin evlerine güvenli bir şekilde dönmesinin sağlanması hedefleniyor.

09.05.2023 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının toplantı yapacağını belirterek, "Amacımız Suriye'de kalıcı bir istikrar, barış. Suriye'yi bölmek isteyen, oradan da bize tehdit oluşturan YPG, PKK terör örgütleriyle mücadele, mücadelede iş birliği ve Türkiye'deki Suriyelilerin, Suriye'ye, geldikleri yerleri evlerine gönüllü ve güvenli bir şekilde dönmesinin sağlanması" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu; Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının toplantı gerçekleştireceğini kaydetti.

Toplantının amacının Suriye'de kalıcı bir istikrar ve barış olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Suriye'yi bölmek isteyen, oradan da bize tehdit oluşturan YPG, PKK terör örgütleriyle mücadele, mücadelede iş birliği ve Türkiye'deki Suriyelilerin, Suriye'ye, geldikleri yerleri evlerine gönüllü ve güvenli bir şekilde dönmesinin sağlanması. İnşallah yarınki toplantımız hayırlara vesile olur" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çavuşoğlu: Amacımız Suriyede kalıcı bir istikrar barış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.

  • İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum:
    17:37 İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum: "5 yılda yaptığının 2 katını biz 1 yılda yapacağız"

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen 'İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar' lansmanında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını detaylı bir şekilde anlattı.

  • Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız
    17:34 Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de şehirlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, depremlerin son 100 yılda 130 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Bakan, şehirlerin merkezlerini ve altyapılarını güçlendirdiklerini ve depremzede vatandaşların evlerine oturuncaya kadar yanlarında olacaklarını ifade etti.

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık
    17:32 Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarını geri çekme kararı aldıklarını belirtti.

  • Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi
    17:32 Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi

    Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, mahya ile Gazze'deki direnişe destek verdiğini açıkladı. Çorum, Türkiye'de ilk kez mahya ile Gazze'ye destek veren bir il oldu.


Advertisement