Çavuşoğlu, F-Amis Aile Danışma Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu, F-Amis Aile Danışma Merkezi'ni Ziyaret Etti

Çavuşoğlu, F-Amis Aile Danışma Merkezi\'ni Ziyaret Etti

Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de geçen ay açılan F-Amis Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

09.04.2014 22:16  Güncelleme: 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteğiyle Brüksel'de geçen ay açılan F-Amis Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

Aile Danışma Merkezi Müdürü Tekin Deniz ve Hümanist Demokrat Merkez Partisi'nden (CDH) Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir tarafından karşılanan Çavuşoğlu'na faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere hükümet olarak aile kurumunun yüceltilmesi ve sosyal danışmanlıkla ilgili birçok adım attıklarını ve bu hizmetlerin yurt dışında Türk vatandaşlarına da ulaştırılması konusunda talepler aldıklarını söyledi.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sadece devlet eliyle yürütülmesinin yetersiz kalacağını, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün yapacağı çalışmaların önem arz ettiğini belirten Çavuşoğlu, hükümet olarak bu tür faydalı projeleri destekleyebileceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bu tür hizmetlerin sadece devlet eliyle yapılmasının yetersiz kalacağını biliyoruz. Eğitimde de böyle. Türkiye'de vatandaşlarımızın ve özel sektörün eğitime katılmasını sağlıyoruz. Sağlık sektörü, hatta dini hizmetlerde de böyle. Sadece devletin ya da DİTİB'in (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) bu hizmetleri vermesi tam anlamıyla hizmetlerin karşılandığı anlamına gelmez. DİTİB ve Diyanet Vakfı'mız tüm hizmetleri veriyor, eğitim dahil elinden geleni yapıyor fakat derneklerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin de bu yöndeki faaliyetlerinin katkısını söylememiz gerekiyor."

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Diyanet Vakfı'nı da ziyaret ederek, Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Halife Keskin'le görüştü.

-f-amis aile danışma merkezi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çavuşoğlu, F-Amis Aile Danışma Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement