Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar - Son Dakika
Politika

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz herkesi seviyoruz ve herkesin huzur bulmasını istiyoruz. İnsanlığın daha çok barışa ve huzura ermesi anlayışıyla çalışmaya gayret ediyoruz"...

17.10.2013 16:35

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz herkesi seviyoruz ve herkesin huzur bulmasını istiyoruz. İnsanlığın daha çok barışa ve huzura ermesi anlayışıyla çalışmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bayraktar, EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkı'nda düzenlenen ve partisinin ilçe teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada, kardeşliği tesis etmek, pekiştirmek ve sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın huzur bulması için sorumluluk duyan ve gayret eden bir inancın mensupları olduklarını belirterek, "Biz herkesi seviyoruz ve herkesin huzur bulmasını istiyoruz. İnsanlığın daha çok barışa ve huzura ermesi anlayışıyla çalışmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Çevreye verdikleri önemden ve kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak parklara çok önem veriyoruz. Ülke genelinde hibe olarak 150 park yapıyoruz. Nüfusu 25 binin altında hangi belediye bize güzel bir alan gösterirse orada park yapacağız. Şehirlerimizdeki parkların sayısını artırmamız lazım. Kentsel dönüşümleri devam ettirmemiz lazım. Bu şehirleri güzelleştirmek, psikolojik ve sosyolojik olaydır. Aynı zamanda da bir reformdur."

Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dünya çapında çevreci bir insan olduğunu vurgulayarak, "Ben de çevreci bir siyasetçiyim. Çevreye son derece önem veriyoruz. Bugün Türkiye'de 170'e yakın otomatik online sistemiyle hava kalitesini ölçüyoruz. Otomatik olarak makineye basıyorsun ve oradaki partikül, emisyon, karbondioksit oranı nedir öğreniyorsun. Çıkan sonuçlara göre de tedbirini hemen almaya çalışıyorsun" dedi.

Kurban Bayramı'nda çeşitli olumsuzluklar yaşandığına ama eskiye göre çok büyük gelişme olduğuna dikkati çeken Bayraktar, "Artık beton zeminlerde kurban kesme ve atıkları bertaraf etme noktasında mesafe alındı ama bu konuda çok daha alınacak yolumuz var" ifadesini kullandı.

- Yerel seçimler

Bayraktar, yerel seçimlerin yaklaştığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Hangi partiden olursa olsun bize yanlış, değişik şeyler söyleyenler olacaktır. Söylesinler. Biz yaptıklarımızı fazla söylemeyeceğiz ama yapacaklarımızı söyleyeceğiz. Trabzon'un gelişmesi ve kalkınması noktasında yapabileceklerimiz üzerinde yoğunlaşmalıyız. Bu yarışı kırmadan, dökmeden ve sonradan birbirimizin yüzüne bakabilecek olguyu kaybetmeden yürütmemiz lazım. Herkes hesap yapar ama esas hesap Allah'ın işidir. Biz yarışımızı yapacağız, öne çıkmak için kendimizi tanıtacağız. Biz Trabzon'da çok ciddi başarı elde etmek zorundayız. Fatih'in, Yavuz'un, Kanuni'nin izi var burada. Trabzon büyük tarihi bir kent ve cazibe merkezi olan köşebaşı bir şehir."

Bayramlaşmanın da gerçekleştirildiği etkinliğe, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu ve Faruk Nafız Özak, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement