CHP 18. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika
Politika

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı

ANKARA (İHA) – CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium’da gerçekleştiriliyor.

05.09.2014 12:40

ANKARA (İHA) – CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da gerçekleştiriliyor.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da gerçekleştiriliyor. 4 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez bir rakiple, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile genel başkanlık için yarışıyor. Kurultay açılışından sonra Gezi olaylarına ilişkin bir film izlendi. Partililerin alkışları arasında izlenen filmde yer alan "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları, kurultay salonunda bulunan partililer tarafından tekrarlandı.

Divan Başkanı Engin Altay, gelen konukları anons ederek partililer tarafından alkışlanmasını istedi. Kurultaya katılanlar arasında Berkin Elvan'ın anne ve babası Gülsüm ve Sami Elvan, Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Burak Özenalp'in eşi Sema Özenalp, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Uludere'de ölenlerin ailelerinden Mehmet, Veli, Semire ve Heybet Encü yer aldı. Kurultaya ayrıca Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

Genel Başkan adayı Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesi üzerine partililer tarafından 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu', 'Başbakan Kemal' sloganları atılarak konuşulması kesilmek istendi. İnce ise sloganlara karşılık, "Bende sevinirim ama sokak bunu demiyor" dedi. Bunun üzerine İnce'nin konuşmasını kesen Divan Başkanı Altay, partililere "Muharrem İnce CHP'nin evladıdır. Onu dinlemek gerçek CHP'lilerin yapması gerekendir" diye seslendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP 18. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement