CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “Referandum süreci içinde geniş bir kesimi açlığa mahkum ederek verilmek istenen gözdağı, her şeyini kaybetmiş insanları korkutmaz" dedi.

09.02.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Referandum süreci içinde geniş bir kesimi açlığa mahkum ederek verilmek istenen gözdağı, her şeyini kaybetmiş insanları korkutmaz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sarıhan, dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 4 bin 464 kişinin ihraç edildiğini hatırlatarak, KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen bulunduğu ve bunların 167'sinin barış için imza attıklarını söyledi. Sarıhan, "Bu durum iktidarın, kendisine muhalif olduğu zannıyla her yere kılıç sallamakta olduğunu gösteriyor. Kılıçların hedefinde de esas olarak bilim insanları bulunuyor. Bir zamanlar 'Gece Yarısı Ekspresi' diye bir film vardı utanmamıza sebep olan. Şimdi de gece yarısı kararnameleri gibi filmler bizi utandıracak. 12 Eylül'lere, 12 Mart'lara 'hayır' dediklerini iddia eden kişiler sahip oldukları iktidarla yeni 1402'lerle bizi karşı karşıya bırakıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Sarıhan, 12 Eylül paşalarının yargılanmaktan kurtulamadığını anlatarak, "Kaldı ki asıl yargı makamı halkın belleği ve tarihtir. Gelecekte onlar için de bu tehlike vardır. Referandum süreci içinde geniş bir kesimi açlığa mahkum ederek verilmek istenen gözdağı, her şeyini kaybetmiş insanları korkutmaz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement